"Мерседес" не мій: українські депутати їздять на люксових авто, від яких відхрещуються перед журналістами

"Мерседес" не мій: українські депутати їздять на люксових авто, від яких відхрещуються перед журналістами

Фото: ТСН

Машини вони називають орендованими, подарованими або службовими.

Народні обранці полюбляють дорогі автомобілі, проте далеко не всі з них відображені в їх деклараціях. На чому реально їздять політики з ВР ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Одним із фаворитів вибору нардепів прогнозовано став німецький бренд Mercedes. "Темно-вишневий, седан, С-класу", - розповіла про свою машину Кошелєва. Одразу два "Мерси" стоїть у гаражі Южаніної, причому купівлю найновішого вона називає випадковою. "Приїхали в салон, стояв автомобіль, вирішили, що дуже зручно – придбати нову модель", - пояснила вона. На Новінського офіційно записана одна машина – і це також "Мерседес", щоправда незвичний. "V-клас. Мікроавтобус такий", - пояснив він. А представницький броньований седан, на якому пересувається регулярно, він назвав власністю компанії. На схожому "Мерсі" приїхав у Раду й Рибалка, проте він твердив, що це авто орендоване. Є Mercedes і в автопарку Тарути.

Народні депутати розповіли, якими автомобілями вони володіють

Народні депутати розповіли, якими автомобілями вони володіють

Інші "німці" також не позбавлені уваги політиків. Так, Кіссе їздить на Porsche Cayenne, так само, як і Тарута, а Поляков віддав перевагу BMW X5.

Японців можна сміливо називати другим і єдиним конкурентом німецькому автопрому в боротьбі за гаманці українських депутатів. Так, Рибалка, котрий полюбляє орендувати машини, бо вважає це вигідним, у власності має лише "Тойоту". Саме Toyota Camry назвала своєю машиною Бахтєєва. Тарута має подарований братом Lexus, але за кермом їздить рідко, бо має двох водіїв. "Вони і помічники. Коли ти на телефоні, ти не можеш їхати за кермом", - пояснив він і зізнався, що кожен із його шоферів заробляє 15 тисяч гривень на місяць. Родина Гопко має тільки одну машину – Honda, котру водить чоловік, бо сама депутатка боїться після пережитої в дитинстві автокатастрофи. На "Лексусі" їздить Гринів, а от родина Рудика має Mitsubishi та Toyota, причому остання, люксова, записана не на депутата, а на його дружину.

А от Острікова вразила принциповою відмінністю від колег по парламенту. "У мене автопарк відсутній, в мене присутній мотопарк! Я володію мотоциклом, я – байкер", - пояснила вона.

Кореспондент ТСН Дар’я Счастлива

Повʼязані теми:

Наступна публікація