"Методи спецслужб РФ ні для кого не секрет". Командувач ВМС звернувся до полонених українських моряків

"Методи спецслужб РФ ні для кого не секрет". Командувач ВМС звернувся до полонених українських моряків

Ігор Воронченко / Фото: УНІАН

Українська сторона та світові партнери зроблять все для звільнення військових, наголосив він.

Військово-морські сили опублікували зверенння командувача ВМС ЗСУ  адмірала Ігоря Воронченка до українських моряків, захоплених у полон російськими спецслужбами під час агресії у Керченській протоці.

Він прокоментував оприлюднені ФСБ відео допиту українців і наголосив, що знає, що може стояти за даними ними "свідченнями".

"Я розумію, як вам зараз важко. Усі військові моряки ВМС з розумінням ставляться до так званих свідчень, які від вас зараз вимагають надати, адже методи роботи спецслужб РФ ні для кого не є секретом. Я сам пройшов через це у 2014 і добре знаю, що таке бути в полоні і що стоїть за сказаними вами словами під час допиту", - йдеться у тексті звернення.

Звернення командувача ВМС ЗС України адмірала Ігоря Воронченка до українських військових моряків, які захоплені в полон РФ

Опубліковано ВМС ЗС України Вівторок, 27 листопад 2018 р.

Командувач ВМС наголосив, що головне завдання України – повернути військовополонених моряків додому.

"Україна вживає усіх можливих зусиль для визволення вас із полону, в тому числі залучена світова спільнота", - відзначив Воронченко.

Він додав, що пишається кожним із військових. 

Журналіст Антон Наумлюк повідомив, що вказане звернення українським військовим передають через їхніх адвокатів, які захищатимуть їх у нелегітимному суді в Сімферополі, де розглядатимуть сфабриковану проти них справу. 

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон.

СБУ підтвердила, що на захоплених Росією кораблях перебували двоє співробітників служби. СБівці виконували службові завдання з контррозвідувального забезпечення підрозділу ВМС України. 

В ніч проти 26 листопада на засіданні РНБО було запропоновано ввести в Україні воєнний стан, у зв'язку з агресією Російської Федерації в Авзовському морі. 

Після рішення Радбезу спікер Верховної Ради України Андрій Парубій скликав позачергове засідання Верховної Ради на понеділок, 26 листопада, о 16:00. Президент Петро Порошенко, своєю чергою, ввів у дію рішення та вніс до Верховної Ради законопроект про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні".

Фото: ТСН.ua

26 листопада Верховна Рада підтримала введення воєнного стану у прикордонних з РФ та Придністров'ям областях, а також уздовж Чорного та Азовського морів, на 30 діб - до 14:00 26 грудня. 

Захопленим українським морякам обиратимуть запобіжний захід у суді окупованого Сімферополя

Захопленим українським морякам обиратимуть запобіжний захід у суді окупованого Сімферополя

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація