Метою Росії є не Донбас, і ця мета не змінилася – Яценюк

Метою Росії є не Донбас, і ця мета не змінилася – Яценюк

Яценюк розповів про агресивні плани Росії / Фото: Facebook/Арсеній Яценюк

Прем'єр застерігає, що війна з РФ далеко не закінчена.

Росія не планує завершувати агресію проти України, а лише бере ситуативну паузу. В цьому впевнений прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Своє бачення ситуації він розповів студентам Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

"Росія робить все для того, щоб затягнути процес. Основна мета Російської Федерації – це не Донецьк і Луганськ, а вся Україна. І повернення України в сферу впливу Росії. Ця мета не змінилася", - наголосив Яценюк.

"Україна воює з Російською Федерацією, яка є ядерною державою. І, на жаль, до завершення цієї війни дуже і дуже далеко", - додав він.

Прем'єр пояснив, що процес унормування ситуації далекий від завершення.

"Мінський процес, який поки процес, а не результат, не дає великої впевненості в тому, що завтра в Україні настане мир і російські війська відступлять", - сказав Яценюк.

У РНБО також не радять святкувати передчасно завершення війни. Ми не бачимо відведення бойових сил РФ – наголосив Турчинов.

Як уже повідомлялося, Турчинов застеріг про загрозу відновлення активних бойових дій на Донбасі. За його словами, попри оголошене перемир'я бої можуть спалахнути знову.

Разом із тим секретар РНБО запевнив, що Україна готова швидко відновити бойові порядки в зоні АТО і перейти в жорстку контратаку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація