"Ми чули слова": США стежитимуть за відведенням військ Росії з кордонів з Україною

"Ми чули слова": США стежитимуть за відведенням військ Росії з кордонів з Україною

Фото: УНІАН

Сполучені Штати продовжать стежити за ситуацією.

Сполучені Штати Америки планують стежити за ситуацією біля кордонів України після заяв російської сторони про завершення військових маневрів.

Про це заявив керівник пресслужби Держдепартаменту Нед Прайс на регулярному брифінгу для журналістів, — пише ТАРС.

"Ми чули про заяву Росії, згідно з яким вона почне виведення військ з українського кордону. Ми чули слова. Я думаю, ми будемо чекати дій. Сполучені Штати продовжать стежити за ситуацією. Ми будемо робити це в тісному контакті з українською владою, а також з союзниками та партнерами ", — сказав американський дипломат.

"Ми, звичайно, підтверджуємо нашу підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України, і, звичайно, це поширюється на територіальні води України. Отже, наша відповідь: ми чули заяву, ми будемо уважно стежити за цим", — резюмував представник зовнішньополітичного відомства.

Раніше Сполучені Штати Америки закликали Росію припинити військове нарощування в тимчасово окупованому Криму, зупинити провокації на кордоні з Україною і вивести свої війська зі сходу України. Сполучені Штати висловлюють жаль з приводу того, що Росія перешкоджає роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Криму, попри те, що її мандат поширюється на всю територію України.

Також Європейський Союз розчарований відсутністю в Росії політичної волі щодо прогресу на переговорах з врегулювання конфлікту на Сході України.

Зеленський запросив Путіна на Донбас: що відповів президент Росії – "Секретні матеріали"

Зеленський запросив Путіна на Донбас: що відповів президент Росії – "Секретні матеріали"

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація