"Ми не хочемо відволікатися від реальної проблеми" - реакція Держдепу на заяви Путіна і ФСБ

"Ми не хочемо відволікатися від реальної проблеми" - реакція Держдепу на заяви Путіна і ФСБ

Фото: c-span.org

США вкотре заявили, що не визнають анексію Криму.

У Державному департаменті США порадили звернутися до українського уряду з приводи заяви російської ФСБ і президента РФ Володимира Путіна про "українських диверсантів" у Криму.

"Ми бачили ці повідомлення. Ми радимо звертатися до уряду України за додатковою інформацією", - сказала на брифінгу у середу офіційний представник Держдепартаменту США Елізабет Трюдо, передає УНІАН.

У Держдепартаменті вкотре заявили, що США не визнають незаконну анексію Криму і не хочуть відволікатися від реальної проблеми – російської агресії в Україні.

"Ми не хочемо відволікатися від реальної проблеми тут, яка полягає не тільки в російській окупації та спробі анексії Криму, але і також в триваючій агресії на сході України. Наша позиція щодо Криму відома. Крим є і завжди буде частиною України. Ми засуджуємо та закликаємо до негайного припинення російської окупації Криму", - заявила Трюдо.

Речниця Держдепу також наголосила, що санкції, пов'язані з Кримом, залишаться чинними, поки Росія не поверне окупований півострів Україні.

Нагадаємо, 10 серпня Федеральна служба безпеки РФ повідомила про запобігання в окупованому Криму терористичних актів, які нібито були підготовлені Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України. 7 серпня, в російських ЗМІ почала з'являтися інформація про нібито перестрілку на адміністративному кордоні з Кримом. За словами "прикордонників" на кримській стороні, саме через цю інформацію кордон закрили в обидві сторони, почали встановлювати блокпости і підняли у небо вертольоти. 

Раніше Турчинов заявляв про сценарії, які Кремль може реалізувати в напрямку України. Голова Ради нацбезпеки повідомляв, що є всі підстави підозрювати масштабний наступ російських військ.

Путін звинуватив Україну в терорі

Путін звинуватив Україну в терорі

Повʼязані теми:

Наступна публікація