Ми підтримуємо єдність Іспанії, а її новий уряд підтримує цілісність України – Порошенко

Ми підтримуємо єдність Іспанії, а її новий уряд підтримує цілісність України – Порошенко

Фото: Reuters

Президент підбив підсумки розмови новим прем’єр-міністром королівства.

Український лідер Петро Порошенко за підсумками зустрічі з новим прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом дав інтерв’ю авторитетному мадридському виданню El País. У ньому президент наголосив на символічності того, що Україна стала першою країною, представників котрої прийняв Санчес на посаді.

Як повідомляє прес-служба глави української держави, на зустрічі обговорювалися важливі питання, зокрема підтримка Іспанією європейських прагнень України. "Цього року відзначається 40 років ухвалення Конституції в Іспанії. За цей час Іспанія успішно інтегрувалася до Європейського Союзу та отримала вигоду від підтримки ЄС у проведенні демократичних реформ. Ми хочемо вчитися в Іспанії. Другий момент полягає в чіткій підтримці новим прем'єр-міністром сильної України та підтримці Україною єдності Іспанії, відкидаючи будь-який сепаратизм", - наголосив Порошенко.

В Іспанії на вірність присягнув новий очільник уряду Педро Санчес

В Іспанії на вірність присягнув новий очільник уряду Педро Санчес

Ща його словами, підтримка Іспанією України збережеться. "Без сумніву, це є меседж, який нам передали сьогодні. Так само, як ми підтримуємо єдність Іспанії, глава уряду підтримує територіальну цілісність України, зокрема відмову визнати незаконну анексію Криму та захист територіальної єдності моєї країни на Сході. Ми досягаємо дуже ефективної координації та взаєморозуміння, я дуже задоволений зустріччю з новим главою уряду", - пояснив український гість.

Він також висловив упевненість у тому, що Іспанія та інші країни ЄС підтримуватимуть Україну в її вимогах до РФ щодо виведення військ і звільнення політичних заручників. І подякував керівництву Іспанії за арешт вісьмох іспанців, які воювали на боці проросійських бойовиків на Донбасі. "Хочу подякувати іспанському уряду за співпрацю у цьому питанні. Ці ультра націоналісти прибули в Україну нелегально, щоб убивати невинних українців. Це неприпустимо, це є злочином. Росія відправляє снайперів, які щоденно вбивають українців – як військових, так і цивільних осіб. Неважливо, що ці злочинці мають іспанський паспорт. Вони залишаються злочинцями. Я дуже задоволений тим, як іспанська влада розслідувала цю справу", - заявив Порошенко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація