"Ми просто різні": Гройсман не збирається об'єднуватися з Порошенком на виборах в Раду

"Ми просто різні": Гройсман не збирається об'єднуватися з Порошенком на виборах в Раду

Фото: УНІАН

Прем'єр назвав це рішення остаточним.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, який раніше оголосив про намір балотуватися до Верховної Ради на чолі партії "Українська стратегія", не збирається об'єднуватися з колишнім президентом Петром Порошенком.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV.

"Такі пропозиції були від президента і я можу сказати, що багато політиків між собою говорили про різні можливості. Я прийняв рішення, я буду йти самостійно, і це рішення для мене є остаточним. Я вважаю, що ми просто різні", – сказав Гройсман.

Голова уряду також додав, що коли він був прем’єр-міністром від коаліції, то він був дуже обмежений у своїх кадрових можливостях, в ухваленні рішень, які вважав більш ефективними.

Нагадаємо, 20 травня Зеленський під час інавгураційної промови заявив, що розпускає Верховну Раду. Політики відреагували на це по-різному: ми зібрали їхні коментарі з цього приводу.

Вранці 21 травня в Адміністрації президента відбулись консультації із спікером Андрієм Парубієм, його заступниками, лідерами фракцій і депутатських об'єднань. У прес-службі Зеленського назвали головний аргумент для розпуску - "дуже низька довіра громадян до парламенту". Юридична підстава для розпуску – від 2016 року у ВР не існувало коаліції.

За словами голови Адміністрації президента Андрія Богдана, можливим є зменшення строків тендерних закупівель, які будуть проводитися ЦВК для провдення виборів до ВРУ. Окрім цього, Зеленський хоче внести зміни до закону України про вибори, а саме зменшити прохідний бар'єр до 3% та скасувати мажоритарну систему.

21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради. Згідно з ним, позачергові вибори відбудуться 21 липня.

Більшість членів Кабміну підтримали рішення Гройсмана про відставку

Більшість членів Кабміну підтримали рішення Гройсмана про відставку

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Результати виборів до Ради
Наступна публікація