Міліціонер, який оприлюднив відео знущань "Беркуту" над голим козаком, дав інтерв'ю ТСН

Міліціонер, який оприлюднив відео знущань "Беркуту" над голим козаком, дав інтерв'ю ТСН

Міліціонер розповів, чому оприлюднив скандальне відео

Після того, як відео "витікло", співробітнику МВС довелося тікати з України від переслідувань.

Журналістам ТСН вдалося розшукати правоохоронця, який оприлюднив відео знущань силовиків над активістом, козаком Михайлом Гаврилюком, йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

Ті кадри приголомшили весь світ: закатований, у гематомах і саднах, чоловік зі зв'язаними руками в полоні "Беркуту" і силовиків із внутрішніх військ, роздягнутий догола на морозі. В той час, як ті, хто називаються ПРАВОохоронцями, публічно знущаються над людиною і фотографуються з ним.

"Льодокол давали, щоб я держав його у руках і щоб я кричав, що я люблю "Беркут". Як я нелюдям таке крикну? Я б ніколи не крикнув таке, навіть якщо б умер", - розповів Гаврилюк.

Він дивом повернувся живим після тортур "Беркуту". Каже, урятував інший в'язень-євромайданівець, який віддав свій одяг - ватні штани і фуфайку, коли голого і побитого козака "Беркут" відправив назад до автозаку.

Міліція реагує лишень повідомленням на сайті - і ніяких конкретних дій. Хоча в кадрі чітко видно обличчя силовиків. В одного навіть номер на шоломі. Службова перевірка триває вже чотири доби, а винних досі не встановили, жодного кримінального провадження не відкрили.

Ексклюзивне інтерв'ю від міліціянта, що оприлюднив відео знущань над Гаврилюком

Ексклюзивне інтерв'ю від міліціянта, що оприлюднив відео знущань над Гаврилюком

Однак із власних джерел ТСН-Тиждень стало відомо, що скандальне відео стало точкою неповернення і всередині самої міліції. Витримка козака Михайла і знущання колег у формі перевернули свідомість навіть із протилежного боку барикади. Нам вдалось ексклюзивно і конфіденційно поспілкуватися з тим самим, хто наважився оприлюднити ці разючі кадри. Ми закриваємо його обличчя і змінюємо ім'я - із міркування безпеки.

На питання, чому він оприлюднив відео, чоловік зазначив: "Я навіть не знаю, слово яке підібрати... Ну, це навіть не обурення. Прикро стало за те, що відбувається тотальна брехня. І в це вірять".

Він сам, каже, ще тиждень тому вірив у міліцію так само, як не вірив у викрадення євроактивістів і знущання над ними - доки сам не побачив.

"Співробітники спецпідрозділів, коли відчувають, що вони захищені - у плані, їх не знімає відеокамера, їх ніхто не бачить, вони мають перевагу в силі і знаходяться в масках, тобто вони вважають, що їм це зійде з рук", - зауважив співробітник МВС, який пропрацював в органах 12 років.

"Відео це з'явилося абсолютно випадково. Його принесла інша людина, залила на мій робочий комп'ютер і, видно, в силу недбалості своєї, просто не стерла", - пояснив правоохоронець появу скандального відео.

Попри звання і посаду Денис написав рапорт на звільнення одразу, як передав відео другу, щоби той виклав у мережу. Обох хлопців тепер переслідують.

"Боявся і зараз боюсь, але терпіти це вже неможливо. Мій страх - це маленька величина порівняно з тим, яке інформаційне навантаження несе це відео", - пояснив друг працівника МВС.

Тим часом кабінет Дениса запечатали. Усіх родичів опитала міліція. Сам він, ховаючись від переслідувань, втік з країни у Евросоюз.

Кореспондент Ольга Мальчевська

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація