Мін'юсту поки не повідомляли результати перевірки щодо екстрадиції Саакашвілі до Грузії

Мін'юсту поки не повідомляли результати перевірки щодо екстрадиції Саакашвілі до Грузії

Фото: УНІАН

У ГПУ ще не вирішили, чи видавати політика.

Міністерство юстиції України поки що не отримувало від Генеральної прокуратури результати екстрадиційної перевірки щодо екс-президента Грузії, колишнього очільника Одеської обладміністрації та лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі.

Про це заявив під час брифінгу міністр юстиції Павло Петренко.

"Поки що ми не отримували інформації про завершення цієї перевірки", - наголосив він.

Зазначимо, йдеться про запит грузинської сторони щодо видачі Саакашвілі.

Нагадаємо, наприкінці липня Саакашвілі позбавили громадянства, коли він був за межами України. Сам політик пообіцяв повернутися 10 вересня. Він в'їхав на територію України через КП "Шегині", що у Львівській області, хоча збирався зробити це через КП "Краковець". Кордону він дістався автобусом та перетнув його незаконно разом із 60-ма особами. Деякі з них застосовували силу щодо прикордонників. 

Держприкордонслужба України назвала прорив у пункті пропуску "Шегині", внаслідок якого Саакашвілі дістався території України, масовим незаконним порушенням державного кордону

Через прорив кордону на пункті пропуску "Шегині" затримано п'ятеро осіб. Правоохоронцями також встановлені особи шести можливих організаторів порушення громадського порядку поблизу кордону, а також 32 активних учасники тих подій. Понад 100 осіб допитані як свідки.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація