Міністр енергетики США пояснив, чому Вашингтон виступає проти "Північного потоку-2"

Міністр енергетики США пояснив, чому Вашингтон виступає проти "Північного потоку-2"

Міністр США Рік Перрі / Фото: Associated Press

Рік Перрі впевнений, що газопровід загрожує Європі.

Президент США Дональд Трамп та його адміністрація рішуче виступають проти будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Про це заявив міністр енергетики США Рік Перрі під час інавгураційної міністерської зустрічі Трансатлантичного партнерства з енергетичного співробітництва, яка відбувається у Х'юстоні, повідомляє посольство України у США.

Перрі зазначив, що "Північний потік-2" "не лише підриває енергетичну безпеку Європи, але і разом з “Турецьким потоком” дозволить Росії реалізувати її публічні погрози припинити транзит газу територією України".

Міністр енергетики США зазначив, що будівництво “Північного потоку-2” не сприятиме диверсифікації маршрутів постачання енергоресурсів до Європи, а концентруватиме дві третини російських поставок газу до ЄС. На думку Перрі, це зробить Європу суттєво більш вразливою.

Американський урядовець поставив будівництво "Північного потоку-2" і "Турецького потоку" в один ряд із проведенням кібернетичних атак та кампаній з дезінформації, і зазначив, що це "не є поведінкою відповідальної нації".

Рік Перрі додав, що США підтримують зусилля європейських країн з мінімізації їх залежності від одного постачальника енергоносіїв, а також здатності такого постачальника використовувати енергію у якості механізму для отримання політичних переваг.

Нагадаємо, 12 березня Європейський парламент ухвалив новий звіт стосовно політичних стосунків між Європейським союзом та Росією, в якому закликають припинити будівництво "Північного потоку-2" та бути готовими до введення нових санкцій. У звіті наголошується, що проект "Північний потік-2" може збільшити залежність ЄС від поставок російського газу та поставити під загрозу внутрішній ринок Європи, а тому має бути припинений.

Європарламент прийняв резолюцію із закликом зупинити проект "Північний потік-2"

Європарламент прийняв резолюцію із закликом зупинити проект "Північний потік-2"

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація