Міністр фінансів Данилюк вважає, що справу проти нього активно проштовхують

Міністр фінансів Данилюк вважає, що справу проти нього активно проштовхують

Фото: Reuters

Вчора суд дав згоду на перевірку міністра.

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що справу про ухиляння ним від сплати податків активно проштовхують.

Про це він написав у Faсеbook.

"Сьогодні з юристами більш детально розібралися в звинуваченнях ГПУ, про які я вчора дізнався з медіа. При аналізі юридичних деталей цього процесу складається чітке враження, що справа проти мене активно проштовхується",- наголосив він.

На думку міністра, прокуратура перевищила повноваження, звертаючись до суду. Данилюк стверджує, що відтак суддя приймав рішення на підставі незаконного подання прокурора, а отже й суддя прийняв незаконну ухвалу.

Тим часом рішення провести перевірку за період від 1998 до 2016 років, за словами посадовця, не узгоджується з нормами Податкового кодексу про обмеження на строк проведення податкових перевірок.

"А поки в мене є основне питання: хто так наполегливо педалює це питання? Адже наші досить інертні правоохоронна та судова системи, які тягнуть з іншими справами проти деяких корумпованих політиків, дуже рідко так оперативно і наполегливо приймають узгоджені рішення, особливо коли вони ще й суперечать законодавству. Самому Юрію Віталієвичу це нічого не нагадує?", - резюмував Данилюк.

Щодо "аполітичності" ухвали суду про перевірку: Сьогодні з юристами більш детально розібралися в звинуваченнях ГПУ, про ...

Опубликовано Олександром Данилюк / Oleksandr Danyliuk 1 августа 2017 г.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура розпочала перевірку міністра фінансів Олександра Данилюка у справі про можливе ухилення від сплати податків. Про це свідчить ухвала Печерського районного суду столиці від 18 липня.

Зокрема, суд дозволив працівникам Державної фіскальної служби провести перевірку міністра на предмет дотримання вимог податкового та валютного законодавства за період від 1998 до 2016 роки.

Данилюку закидають порушення ч.1 ст. 212 ККУ (ухилення від сплати податків, зборів, обовязкових платежів).

Згідно відомостей з депутатського звернення вбачається, що він в період 2010-2014 років перебував на посаді керівника Координаційного центру з впровадження економічних реформ при Адміністрації Президента. Відповідно до податкової інформації про доходи, Данилюк за ці роки отримав доходу на суму 556 162,98 грн. 

Міністра фінансів підозрюють в ухиленні від сплати податків

Міністра фінансів підозрюють в ухиленні від сплати податків

Повʼязані теми:

Наступна публікація