Міністр оборони Загороднюк заявив про велику ймовірність зриву домовленостей "нормандської четвірки"

Міністр оборони Загороднюк заявив про велику ймовірність зриву домовленостей "нормандської четвірки"

Фото: УНІАН

Але при цьому він відзначив і прогрес.

Міністр оборони України Андрій Загороднюк вважає, що існує велика ймовірність зриву домовленостей "нормандської четвірки".

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи підсумки переговорів у Парижі.

"Процес не буде швидкий. Зберігається велика ймовірність зриву домовленостей на будь-якому з етапів, але є прогрес: працюємо над поверненням бранців, створенням нових пунктів перетину", – зазначив Загороднюк.

За словами міністра, після зустрічі "нормандської четвірки" "створена позиція для проведення подальших переговорів, основою якої є територіальна цілісність України та принцип "безпека, суверенітет та територіальна цілісність — в першу чергу".

#Нормандія. Основне — Україна показала всьому світові, що буде боротися за повернення своїх територій, в тому числі на...

Опубліковано Андрій Загороднюк Вівторок, 10 грудня 2019 р.

Нагадаємо, в Парижі 9 грудня відбулася зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії. Це - перший "нормандський саміт" з осені 2016 року.

Після прибуття Зеленського до Єлисейського палацу о 14:55 за місцевим часом (15:55 за Києвом), одразу розпочалася зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном, а після 16-ї - з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

О 16:00 була запланована зустріч лідерів країн-учасниць "Нормандського формату", а на 18:45 – пресконференція чотирьох лідерів, однак зустріч "четвірки" розпочалася на дві з половиною години пізніше. Також відбулися перші перемовини віч-на-віч Зеленського та Путіна.

Зустрічі тривали майже до опівночі за Києвом, після чого лідери "нормандської четвірки" дали разом пресконференцію та оприлюднили спільну заяву

Володимир Зеленський під час спілкування з пресою назвав головною перемогою саміту в Парижі обмін полоненими до кінця року у форматі всіх на всіх, але визнав, що цього "замало". Сторони під час зустрічей також обговорили "газове питання", контроль кордону на Донбасі, а також домовились про наступний саміт протягом чотирьох місяців.  

Повну хронологію перемовин "нормандської четвірки" читайте за цим посиланням

"Нормандський формат" зрушив з мертвої точки – враження політиків та експертів

"Нормандський формат" зрушив з мертвої точки – враження політиків та експертів

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зустріч "нормандської четвірки"
Наступна публікація