Міністру Тимошенко дали політичний притулок в Данії

Міністру Тимошенко дали політичний притулок в Данії

Іващенко: мене хотіли знов посадити / Фото: УНІАН

Іващенко припустив, що у рішенні про надання йому притулку значну роль зіграли заяви лідерів західних країн.

Колишній в.о. міністра оборони в уряді Юлії Тимошенко Валерій Іващенко отримав політичний притулок у Данії. Про це повідомляє "Український тиждень" з посиланням на МЗС країни. В МЗС Данії також підтвердили факт.

Як повідомляється, притулок Іващенку надали в рамках Конвенції ООН про статус біженців.

Сам Іващенко припустив, що у рішенні про надання йому притулку значну роль зіграли заяви лідерів західних країн і ЄС та резолюції ПАРЄ.

Зокрема, у Резолюції ПАРЄ, прийнятій на початку 2012 року, судовий процес над ним визначається як несправедливий, а статті Кримінального кодексу, за якими його та інших політиків звинувачували як "неприйнятні".

Читайте також: Шкіль втік до Праги, щоб бути ближче до чоловіка Тимошенко

"Вони знову почали переслідування, знову хотіли посадити мене; розгляд касаційної скарги має бути в березні. Тепер я можу говорити вільно, і такий я можу більше прислужитися своїй країні. Я б хотів повернутися на Батьківщину, але наразі не можу. Україною керує жменька тих, хто діє так, наче вони успадкували права на всю країну і її багатства", - пояснив Іващенко своє прохання про притулок.

Нагадаємо, Іващенка засудили до 5 років позбавлення волі за звинуваченням у перевищенні службових повноважень. Пізніше Апеляційний суд Києва пом'якшив покарання до умовного терміну і звільнив Іващенка з-під варти 14 серпня 2012-го року. Після цього Іващенко подав касаційну скаргу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація