Міноборони розробило законопроект про військову поліцію

Міноборони розробило законопроект про військову поліцію

Військова поліція у світі / Фото: The Intercept

У МОУ сподіваються на розгляд проекту закону в парламенті найближчим часом.

Міністерство оборони пропонує створити військову поліцію, повноваження якої будуть ширшими, аніж у представників військової служби правопорядку. Проект закону вже розроблений.

Про це на брифінгу заявив  заступник начальника управління організації охорони, патрульно-постової служби та розшуку Головного управління Військової служби правопорядку ЗС України полковник Юрій Хорошунов.

"Більше розширяються права військових правоохоронців. Основні тези: військовій поліції буде надано право проведення досудового розслідування, узаконюється питання проведення службових розслідувань, також вноситься таке поняття і визначається завдання, таке як проведення дорожньої комендантської служби, а також у законі про військову поліцію визначається і чітко прописується завдання режимної служби, яка виконується на складах зберігання зброї та боєприпасів", - сказав він.

Хорошунов додав, що проект закону перебуває на розгляді в Адміністрації президента. У МОУ сподіваються, що найближчим часом його розгляне Верховна Рада.

Повʼязані теми:

Наступна публікація