"Мирні маніфестації є важливим елементом демократії". Порошенко відреагував на події у центрі Києва

"Мирні маніфестації є важливим елементом демократії". Порошенко відреагував на події у центрі Києва

Фото: Сайт президента України

Президент закликав не допустити повторення трагедії під Радою.

Українці мають право на захист своїх прав та оголошення вимог до влади під час мирних маніфестацій.

Про це заявив президент України Петро Порошенко.

"Я вважаю, що мирні маніфестації є надзвичайно важливим елементом демократії. І я з розумінням ставлюсь до акцій і з повагою – до їхніх учасників", - наголосив він.

Також Порошенко звернувся до правоохоронців із вимогою забезпечити мирний характер акції, а також закликав до відповідального ставлення організаторів акції.

"У жодному разі не можна допустити, щоб безвідповідальні політикани повторили трагічні події, які відбулися 31 серпня (2015 року – прим.ред.), які призвели до загибелі чотирьох нацгвардійців", - додав глава держави.

Окрім цього президент зауважив, що його законодавчі ініціативи щодо скасування недоторканності народних депутатів, суддів, проведення судової реформи загалом знайшли відгук у учасників нинішньої акції біля стін Ради.

"Я втішений, що мої ініціативи знайшли такий відгук і в серцях людей, і в організаторів акцій", - резюмував він.

Нагадаємо, сьогодні в Києві представники різних політичних сил протестують під стінами Верховної Ради за проведення політичної реформи. Урядовий квартал був перекритий правоохоронцями, як наслідок - рух автотранспорту перевантажив кілька прилеглих вулиць.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація