Київський радник Манафорта запропонував повернути Януковича в обмін на мир на Донбасі

Київський радник Манафорта запропонував повернути Януковича в обмін на мир на Донбасі

Фото: Reuters

"Людина" Манафорта розповів деталі плану нібито вирішення конфлікту в Україні.

Костянтин Килимник повідомив, що він інформував колишнього глави виборчого штабу президента США Пола Манафорта щодо подій в Україні під час президентських перегонів в США в 2016 році.

Як розповів Килимник в інтерв'ю "Радіо Свобода", також йшлось про деталі "мирного плану" щодо вирішення конфлікту на Донбасі

За словами соратника Манафорта, зазначений план передбачає повернення до України Віктора Януковича, як регіонального лідера у Донецькій та Луганській областях. 

Килимник спростовує будь-які зв'язки з російською розвідкою, але повідомив, що спілкувався щодо подій в Україні з Манафортом під час виборів президента США достатньо часто.

Костянтин Килимник також додав, що востаннє бачився з Манафортом кілька тижнів тому, а сам колишній радник Дональда Трампа був із візитом в Україні в 2015 році. 

Раніше відома газета The New York Times повідомила, що за тиждень до того як Майкл Флінн пішов з посади радника президента США з національної безпеки, в його офіс був доставлений пакет з пропозиціями про те, як глава Білого дому Дональд Трамп міг би зняти санкції з Росії. В цьому "мирному плані" пропонується здати Крим в оренду Росії. Посол України в США Валерій Чалий заявив, що український нардеп Андрій Артеменко не був уповноваженим представляти якісь альтернативні мирні плани від імені України.

Радикальна партія виключила Артеменка зі своїх лав та закликала здати мандат. Сам нардеп запевняє, що представники США самі до нього звернулися.

Нагадаємо, 14 лютого радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку на тлі скандалу, пов'язаного з Росією

У лютому ЗМІ дізналися, що Флінн за місяць до інавгурації 45 президента приватно обговорював санкції США проти Росії з послом РФ у Сполучених Штатах Сергієм Кисляком всупереч заявам посадових осіб адміністрації Трампа.

У своїй заяві на звільнення Флінн вказав, що "не повністю поінформував віце-президента Майка Пенса та інших про свої розмови з послом Росії".

Нардепа Андрія Артеменка підозрюють у державній зраді

Нардепа Андрія Артеменка підозрюють у державній зраді

Повʼязані теми:

Наступна публікація