Місцеві партії – що далі? "Партія вінничан" пропонує створити платформу регіональних партій Вибори

Місцеві партії – що далі? "Партія вінничан" пропонує створити платформу регіональних партій

Така структура необхідна з огляду на те, що політичні партії з регіональною "пропискою" усвідомили тренди суспільного розвитку.

Засновник "Партії вінничан" Микола Філонов вважає, що після місцевих виборів слід створити координаційний орган для регіональних політичних партій, які отримають представництво в місцевих радах.

Така структура необхідна з огляду на те, що політичні партії з регіональною "пропискою" усвідомили тренди суспільного розвитку. На його думку, загальнонаціональні партії, у їхній нинішній формі, вичерпали кредит довіри виборців. Вся їхня діяльність на місцевому рівні зводиться до аукціону купівлі-продажу місць у списках напередодні чергових виборів. Аж згодом вся повнота влади на регіональному рівні утримується у руках чиновницьких псевдо-еліт. При цьому кожен громадянин України може назвати такого посадовця, яких змінив 5-6-7 партійних квитків провладних партій, або не розставатися із власним кріслом.

"Ми дивуємося, чому в Україні після кожних виборів нічого не змінюється. Чиновники і бізнесмени купляють місця у рейтингових партіях, партійні функціонери охоче її продають. Після того, як можновладці, нехай і районного ґатунку, отримують депутатські мандати, ситуація консервується до нових виборів. Це у столиці ще можливі зміни. А на провінційному рівні все залишається так, як було за часів "Віктора Федоровича", а часто – й "Леоніда Даниловича". Місія регіональних політичних партій – зламати цю абсолютно токсичну систему, перебуваючи у рамках якої Україні ніколи не вийти на європейський шлях розвитку", – переконаний голова "Партії вінничан" Микола Філонов.

Перевага місцевих політичних партій полягає у тому, що вони незалежні від центральних апаратів партій, від народних депутатів, які на місцевому рівні захищають винятково власні інтереси та інтереси своїх спонсорів. 

Ключове, що ці переваги зрозуміли й виборці. Тому, за даними соціологічних опитувань більше половини українців готові підтримати на місцевих виборах регіональні політичні партії, нехай би вони балотувалися лише в одній області.
Відповідно, нагальним питанням після проведення виборів буде координація діяльності партій з місцевою пропискою, щоб зміни до кращого, про які уже 30 років розповідають столичні політики, дійсно розпочалися "знизу".

"Це і є дієва європейська модель місцевого самоврядування", – переконаний Микола Філонов.

Тому "Партія вінничан" звертається до місцевих політичних партій, які внаслідок виборів здобудуть представництва у місцевих радах, із закликом створити неформальну раду для узгодження позицій і координації дій.

"У нас немає жодних ідеологічних розбіжностей. Патріотичне спрямування, перевага ефективного господарства над популістськими гаслами, впровадження європейських стандартів якості життя у якості мети діяльності, неприйняття олігархічної моделі. Все те, що об’єднує Україну. Тому місією регіональних політичних партій є надання нового імпульсу активності вітчизняного громадянського суспільства", – резюмував М. Філонов.

Не виключено, що саме таке об'єднання місцевих партій стане основою умовного блоку партій для походу на вибори до Верховної Ради, що забезпечить повноцінне представництво кожної області України в законодавчому органі влади.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що першим номером "Партії Вінничан" до Вінницької міської ради став лідер гурту "ТІК" Віктор Бронюк

Наступна публікація