Місцеві вибори: ЦВК назвала регіони, де ДВК завершили підрахунок голосів

Місцеві вибори: ЦВК назвала регіони, де ДВК завершили підрахунок голосів

Фото: Associated Press

Процес підрахунку голосів виборців на виборчих дільницях на місцевих виборах 25 жовтня практично завершився.

У регіонах України практично завершився процес підрахунку голосів виборців на виборчих дільницях на місцевих виборах 25 жовтня, складання відповідних протоколів, передачі їх разом з іншою виборчою документацією від дільничних виборчих комісій до сільських, селищних та міських територіальних виборчих комісій (ТВК). 99,4% дільничих виборчих комісій (ДВК) завершили підрахунок голосів виборців.

Такі дані станом на середу, 28 жовтня, повідомляє пресслужба Центральної виборчої комісії.

"За інформацією, яка надійшла до Секретаріату ЦВК, станом на 12:00 28 жовтня 2020 року, понад 28,9 тисячі дільничних виборчих комісій, що становить 99,4% від загальної кількості утворених ДВК, завершили підрахунок голосів виборців, склали про це протоколи та передали всю виборчу документацію до відповідних територіальних виборчих комісій", — йдеться в повідомленні.

Так, за даними ЦВК, цей процес повністю завершено у 10 регіонах: Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Сумській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій областях та місті Києві.

Окрім того, триває процес передачі протоколів про підсумки голосування з виборів депутатів районних та обласних рад від ТВК територіальних громад (сільських, селищних, міських) до районних та обласних ТВК.

Як зазначається, сільські, селищні та міські ТВК складають протоколи щодо результатів виборів з виборів депутатів сільської, селищної та міської ради, а також відповідного сільського, селищного та міського голови. Окрім того, зазначені ТВК складають протоколи про підсумки голосування з виборів депутатів районної та обласної ради, які передають до відповідних районних і обласних ТВК. Останні на підставі цих протоколів встановлюють результати виборів депутатів районних та обласних рад.

Так, у всіх регіонах України районні ТВК прийняли 182 таких протоколи, а обласні ТВК – 101 протокол.

Також у ЦВК нагадали, що результати виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів мають бути встановлені не пізніш як на дванадцятий день після дня голосування, тобто до 6 листопада 2020 року включно.

Нагадаємо, що в Одесі помер 48-річний член виборчої комісії, котрий понад дві доби чекав черги на здачу протоколів. У нього трапився інфаркт.

У низці великих міст члени виборчих дільниць все ще перебувають у приміщеннях ТВК

У низці великих міст члени виборчих дільниць все ще перебувають у приміщеннях ТВК

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вибори
Наступна публікація