Місія ООН закликала Україну закрити сайт "Миротворець"

Місія ООН закликала Україну закрити сайт "Миротворець"

Окремо там занепокоєні через відсутність покарань нападників на журналістів в Україні.

Моніторингова місія ООН в Україні заявляє, що діяльність сайту "Миротворець" є незаконною і закликає депутатів Верховної Ради ініціювати його закриття.

З такою заявою у середу, 16 жовтня, виступив заступник голови місії Бенджамін Моро на засіданні комітету українського парламенту з питань свободи слова, передають Українські новини.

"Я знову і знову нагадую один дуже відомий вам момент – це сайт "Миротворець". Як ви знаєте, сайт містить особисті дані осіб, включаючи журналістів, що порушує національне законодавство та міжнародні норми. Ті особи, чиї дані розміщені на сайті, позначаються як терористи, сепаратисти і зрадники. Відкриття їхніх даних, у свою чергу, становить небезпеку для таких осіб", - заявив Моро.

Як приклад, представник місії ООН нагадав про людину, яка постала перед судом щодо конфлікту на Донбасі й чиї дані були опубліковані на "Миротворці". Цю особу вбили на сходовому майданчику її будинку в Маріуполі, зауважив представник місії ООН.

Тому Моро закликав депутатів ініціювати закриття "Миротворця".

Окрім цього, Моро окремо висловив занепокоєність через відсутність покарань нападників на журналістів в Україні. "Наша перша і головна стурбованість – фізичні напади на журналістів, блогерів та представників ЗМІ. Зовсім недавно журналіст Вадим Комаров 20 червня був жорстоко атакований і помер через кілька місяців. Крім того, винні в нападі на Шеремета не притягнуті до відповідальності протягом трьох років", - зазначив він.

Зазначимо,президент України Володимир Зеленський під час пресмарафону заявив, що не має наміру ініціювати закриття "Миротворця".

Повʼязані теми:

Наступна публікація