Могеріні відреагувала на слова Порошенка про заявку України на вступ до ЄС у 2024 році

Могеріні відреагувала на слова Порошенка про заявку України на вступ до ЄС у 2024 році

Фото: Associated Press

За останні п’ять років Україна спромоглася досягти "нереальних" речей, вважає Могеріні.

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики відмовилася коментувати слова президента України Петра Порошенка про те, що Україна подасть заявку на вступ до Євросоюзу у 2024 році.

"Я не коментуватиму, що може статися в 2024-му, але впевнена, що наші найближчі цілі, зокрема, план "20 досягнень "Східного партнерства" до 2020 року", – цілком реальні й виконувані", - сказала Могеріні після закінчення неформальної зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Бухаресті, передає Радіо Свобода

Голова європейської дипломатії вважає, що за останні п’ять років Україна спромоглася досягти речей, які ще не так давно могли видатися нереальними.

"Ми досягли такого, що на той час було навіть важко уявити. Були досягнуті три мети: найдосконаліша у своєму роді угода про ЗВТ, угода про асоціацію, яка нам створила рамки для регулярних постійних обмінів на політичному рівні. Нарешті, візова лібералізацію, що була завжди пріоритетом для українців, молдован і грузинів", – заявила Могеріні.

Нагадаємо,  на форумі "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом" президент України Петро Порошенко пообіцяв подати заявку на вступ України до Європейського союзу 2024 року.

"Угода про асоціацію діє, і частка ЄС в нашому експорті перевищила 42%. А до 2024 ми подамо заявку на вступ до ЄС, отримаємо і почнемо виконувати План дій щодо членства в НАТО. А за півтора року понад 2 млн людей вже скористалися правом вільних поїздок до Європи", - сказав президент.

Курс на Євросоюз і НАТО: ВР схвалила зміни до Конституції

Курс на Євросоюз і НАТО: ВР схвалила зміни до Конституції

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація