Москалькова нагадала Зеленському, що Вишинський відмовився від обміну

Москалькова нагадала Зеленському, що Вишинський відмовився від обміну

Фото: УНІАН

Журналіст категорично проти обміну.

Уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова відреагувала на заяву президента України Володимира Зеленського щодо обміну головного редактора "РІА-Новини – Україна" Кирила Вишинського на незаконно ув'язненого Олега Сенцова

Про це йдеться на офіційному сайті омбудсмена, передає ТАСС. 

Зокрема, вона заявила, що запобіжний захід Кирилу Вишинському слід змінити без будь-яких попередніх умов.

Зазначається, що у п'ятницю, 19 липня, у Києві відбудеться чергове засідання суду, на якому розглядатимуть питання про продовження Вишинському запобіжного заходу. За словами Москалькової, підсудний категорично проти обміну, а його захист вважає, що підстави для утримання під вартою журналіста відсутні. Крім того, вона зауважила, що обміни не входять до її компетенції. 

Раніше президент України Володимир Зеленський висловив готовність повернути РФ заарештованого Кирила Вишинського з умовою, якщо Кремль звільнить незаконно ув'язненого Олега Сенцова. Крім того, у Зеленського нагадали, що Москва має виконати свої зобов'язання та звільнити моряків.

Ми готові повернути Росії арештованого Кирила Вишинського, якщо РФ звільнить незаконно ув'язненого Олега Сенцова. «Якщо...

Опубликовано Команда Зеленського Пятница, 19 июля 2019 г.

Як повідомлялося раніше, 25 травня Міжнародний трибунал ООН із морського права ухвалив рішення у справі українських полонених моряків, яких Росія затримала у Керченській протоці. Він зобов’язав РФ повернути кораблі та відпустити українських моряків на період розгляду справи.

Нагадаємо, Міжнародний морський трибунал ООН провів перші слухання за позовом України про заходи щодо РФ для звільнення полонених українських моряків і захоплених кораблів 10 травня. Раніше Росія повідомила, що не братиме в них участі. Україна подала до міжнародного трибуналу з морського права з проханням вжити тимчасових заходів і зобов’язати Росію звільнити українських моряків і кораблі. 

У Росії рішення трибуналу не визнають. Мовляв, трибунал не має права цього вимагати, оскільки інцидент в Керченській протоці не належить до юрисдикції цього суду. У свою чергу посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, якщо Росія не виконає рішення Міжнародного трибуналу з морського права, Україна буде домагатися введення "гамбурзьких санкцій".

Європарламент закликав РФ негайно звільнити українських моряків та інших бранців

Європарламент закликав РФ негайно звільнити українських моряків та інших бранців

Повʼязані теми:

Наступна публікація