Москва хоче маніпулювати правом європейців вільно обирати - Порошенко

Москва хоче маніпулювати правом європейців вільно обирати - Порошенко

Фото: Reuters

Демократична Україна – розширення кордону свободи. 

Фото: Reuters
Україна зміцніла як форпост Європи і світу в боротьбі проти російської гібридної отрути та військової агресії.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час щорічного спілкування із послами.

"Демократична Україна – розширення кордону свободи. Стабільна Україна –надійний захист Європи. Процвітаюча Україна – зростання континенту. Наш орієнтир на 2017 – боротьба з корупцією, чесний суд, економічне пожвавлення/інвестиції, енергетична безпека, посилення обороноздатності", - заявив Порошенко. Він додав, що Україна має протистояти спробі Росії побудувати нову залізну завісу, її альтернативному порядку денному та альтернативній Європі.

"Неоголошений Росією реванш – спроба підірвати фундаментальні устої західної демократії Солдати Кремля - не лише військові, а й корупція, терористичні найманці, псевдожурналісти, хакери та тотальна брехня. Москва хоче маніпулювати правом європейців вільно обирати, так само як три роки тому хотіла позбавити українців їхнього європейського вибору", - зауважив глава держави.

Він додав, що "спроби виправдати дії Росії чи врахувати її інтереси – це примирення зі злом, яке приведе до ще трагічніших наслідків".

Нагадаємо, що Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення Російської Федерації до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України.

Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Україна переконує, що Російська Федерація порушує Конвенцію про боротьбу з фінансуванням тероризму через надання зброї та інших видів допомоги незаконним збройним формуванням, які вчинили низку актів тероризму на території України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація