Можлива відмова від нинішнього позаблокового статусу – лише частина секретного плану України

Можлива відмова від нинішнього позаблокового статусу – лише частина секретного плану України

Порошенко підписав таємний указ щодо обороноздатності України / Фото: olex-kurinniy.livejournal.com

20 пунктів президентського указу – повністю таємні.

Україна може відмовитися від нинішнього позаблокового статусу. Законопроект для розгляду у Верховній Раді невідкладно має підготувати Кабмін.

Це - лише один із пунктів секретного плану РНБО, що частково став відомим минулого тижня. Перелік термінових заходів для зміцнення обороноздатності України, складений іще 27 серпня, підписав президент Петро Порошенко. Про це йдеться в сюжеті ТСН.Тиждень.

Стратегічне партнерство України зі США, ЄС і НАТО визначені в указі як пріоритетний національний інтерес.

Вітчизняну економіку Кабмін має перевести на роботу в умовах особливого періоду. І внести пропозиції про економічні санкції щодо Російської Федерації - як країни-агресорки. Зокрема, припинити експорт туди товарів військового призначення і подвійного використання.

Передбачається ще розпочати демаркацію державного кордону з Росією і закрити пункти пропуску для автомобілів та пішоходів. А сам кордон - облаштувати інженерно-технічними спорудами.

Президент запропонував збільшити платню військовослужбовцям та забезпечити житлом їхні родини, а також сім'ї загиблих. І - виключити залучення строковиків до бойових дій в АТО.

Крім того, найближчим часом потрібно надати учасникам АТО відповідний статус.

До першочергових питань глава держави відносить підтримку оборонно-промислового комплексу країни і виробництво військової техніки.

Іще майже 20 пунктів указу президента - засекречені.

Нагадаємо, минулого тижня президент Петро Порошенко представив програму із 60 реформ в Україні на найближчі шість років – до 2020-го.

Порошенко планує в найближчі 6 років запровадити одразу 60 реформ

Порошенко планує в найближчі 6 років запровадити одразу 60 реформ

Повʼязані теми:

Наступна публікація