Можливе вторгнення РФ: влада України готується до сценарію знищення даних на серверах у Києві

Можливе вторгнення РФ: влада України готується до сценарію знищення даних на серверах у Києві

Фото: pixabay.com

Навіть якщо Росія візьме під контроль урядові установи, то українська сторона може переміщатися в нові місця, зберігати дані, видаляти дані і запобігати захопленню всіх цих даних.

Влада України готується до сценарію знищення даних на серверах і перенесення конфіденційної інформації з Києва. Це буде зроблено в разі вторгнення РФ в столицю.

Про це заступник голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язок) України Віктор Жора сказав в інтерв'ю Politico.

За його словами, навіть якщо Росія візьме під контроль урядові установи, то українська сторона "може переміщатися в нові місця, зберігати дані, видаляти дані і запобігати захопленню всіх цих даних".

Уряд України почав централізацію своїх комп'ютерних систем в 2014 році, після окупації Росією Криму, розповів Жора. За його словами, цей захід ускладнив проникнення в комп'ютери, де зберігаються секретні документи, докладні дані про населення і надаються такі послуги, як, наприклад, пенсійні виплати.

У разі вторгнення українські кіберкоманди отримають наказ "відключити доступ до цих облікових записів", додав Жора. Також українська влада розробила плани з відключення центральних систем в Києві і передачі копій даних на резервні позиції.

Нагадаємо:

У разі повномасштабного нападу Росії на Україну і бойових дій в Києві, в столиці проведуть повну евакуацію населення. В місті в такому разі залишаться лише працівники критичної інфраструктури та армія.

МЗС радить громадянам України виїхати з Росії

МЗС радить громадянам України виїхати з Росії

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація