"Мозку взагалі немає у людей". Новинський відреагував на обшуки у його газовидобувній компанії

"Мозку взагалі немає у людей". Новинський відреагував на обшуки у його газовидобувній компанії

Фото: УНІАН

Також нардеп назвав обшуки "тиском на опозицію та економічним рейдерством".

Обшуки в офісах газовидобувної компанії Smart Energy проводяться з метою натиснути на опозицію.

Про це заявив народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський в кулуарах Верховної Ради.

"Представники податкової міліції перебувають в офісах Smart Energy за абсолютно надуманими мотивами. Smart Energy - це газовидобувна компанія. І ось на початку опалювального сезону комусь потрібно зупинити його видобуток. Мозку взагалі немає у людей", - наголосив він.

На думку Новинського, схильні до "величезного репресивного тиску" правоохоронці влаштовують обшуки, намагаючись впливати на нього, як на політика.

"Крім того, це тиск на опозицію. Плюс до всього, це ще один спосіб влаштувати економічне рейдерство на підприємствах, де я є акціонером. Але всі ці компанії працюють виключно за законами. Це одні з найбільш прозорих і відповідальних компаній у всій країні, тому боятися нічого", - додав нардеп.

Окрім цього, політик зазначив, що в Генпрокуратурі є "ціла група, яка займається винятково мною".

"Вдумайтеся, яка величезна кількість правоохоронців задіяно в цьому процесі. Невже їм більше нічим зайнятися? Що вже розкриті всі резонансні злочини, убезпечені люди на вулиці? Ні. Їм просто потрібен ще один спосіб тиснути на опозицію", - резюмував Новинський.

Нагадаємо, у п’ятницю, 10 листопада, ГПУ та ДФС прийшли з обшуком до газовидобувної компанії Новинського. Як повідомлялося, обшуки проводилися в офісах і квартирах менеджерів групи компанії Smart Energy в усій Україні. У компанії попередили, що блокування її діяльності може призвести до зупинки видобутку і передачі газу, зниження тиску в системі і паралізувати Харків на всю зиму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація