"Україна без МВФ буде розцвітати, а не загнивати": Палиця закликав друкувати гроші і розподіляти їх у ручному режимі

"Україна без МВФ буде розцвітати, а не загнивати": Палиця закликав друкувати гроші і розподіляти їх у ручному режимі

Він вважає, що МВФ і Нацбанк висушили економіку країни.

Народний депутат, лідер партії "За майбутнє" Ігор Палиця заявив, що Україні потрібно закінчувати співпрацю з МВФ, оскільки він гальмує економічний розвиток країни.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню LB.ua

За словами нардепа Україна зможе впоратися з нинішньою кризою без кредитів Міжнародного валютного фонду. "Без МВФ ми будемо розцвітати, а не загнивати, як зараз, набираючи все більше і більше кредитів, як собака бліх. Вішаємо ярмо на майбутнє покоління. От що ми сьогодні робимо. МВФ не дає можливості зменшити облікову ставку Нацбанку, щоб підприємці і бізнес могли взяти кредити. МВФ не дозволяє знизити податки, бо тоді запрацюють підприємства, вони зможуть платити більше грошей людям, і ті вже не поїдуть в рабство до Європи, залишаться на своїй землі, розвивати свою економіку...", - наголосив Ігор Палиця.

Він також сказав, що Україні, для того, щоб подолати коронавірусну кризу, потрібно почати друкувати гроші, як це зробили США та Європа, але саме МВФ не дозволяє цього зробити. "З початком пандемії Європа почала друкувати мільярди євро, Америка - трильйони доларів. Керівник уряду, Мінфіну теж кажуть про необхідність друкувати гроші, але ми не можемо - МВФ... Економіку треба наповнювати грошима. А за останні п'ять років МВФ і Нацбанк висушили нашу економіку. В ній немає грошей", - говорить нардеп.

Лідер партії "За майбутнє" також , відповідаючи на запитання, що друк коштів призведе до інфляції, запевнив, що це призведе до наповнення економіки України грошима та покращення якості життя, якщо кошти "у ручному режимі" давати в конкретні сектори економіки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна може підписати договір із Міжнародним валютним фондом щодо узгодженої програми "stand-by" вже 5 червня, яка передбачає 18 місяців співпраці, впродож яких Україна отримає кредит в загальному розмірі 5 мільярдів доларів строком на 5 років. 

МВФ затвердить перший транш нової програми з Україною вже найближчим часом

МВФ затвердить перший транш нової програми з Україною вже найближчим часом

Повʼязані теми:

Наступна публікація