МВФ виділив Україні черговий транш

МВФ виділив Україні черговий транш

Фото: Фокус

Транш, на думку президента, дозволить втримати курс гривні.

Рада директорів МВФ щойно прийняла рішення про продовження програми співробітництва з Україною та виділення додаткових обсягів фінансової допомоги.

Про це у Facebook повідомив президент України Петро Порошенко. 

"Вперше в історії відносин між Україною і Міжнародним валютним фондом ми отримали третій транш допомоги в рамках однієї програми співробітництва", - наголосив глава держави. 

Він додав, що рішення МВФ відкриває шлях до виділення фінансової допомоги з боку Сполучених Штатів Америки в обсязі 1 мільярда доларів, Євросоюзу - макрофінансової допомоги в рамках додаткових 600 мільйонів євро, інших міжнародних фінансових організацій.  

Також Порошенко зауважив, що таке рішення "відчиняє вікно можливостей для залучення іноземних інвестицій в українську економіку". 

Мовляв, все це дозволить тримати стабільність гривні, зафіксувати досягнуту макроекономічну стабілізацію і підтримати перші паростки економічного зростання. 

"Позитивне рішення МВФ свідчить про те, що світ визнає - в Україні відбуваються реформи, в Україні відбуваються якісні і позитивні зміни, і країна рухається в правильному напрямку", - переконаний президент.

Порошенко вважає, що резолюція фонду - це також сигнал агресору, який намагався нам "поставити палки у колеса" навіть на сесії Ради керуючих МВФ.  

"Спроби Росії підірвати солідарність МВФ з Україною і зірвати рішення про транш - провалилися. Кремль програв у цій операції.

Реформи роблять нас сильнішими, а разом з тим міцнішою стає і наша здатність протидії зовнішній агресії", - резюмував глава держави.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд планував провести засідання та розглянути питання України 14 вересня. Раніше Рада директорів Міжнародного валютного фонду повідомляла, що розгляне питання щодо чергового траншу фінансової допомоги Україні на засіданні у другій половині вересня.

Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що Україна розраховує до кінця року отримати від ключового кредитора країни - Міжнародного валютного фонду - три кредитні транші загальним обсягом 4,3 млрд доларів.

Національний банк України у свою чергу прогнозує в цьому році отримання двох траншів від Міжнародного валютного фонду в загальній сумі 2,3 млрд доларів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація