МЗС Польщі звинувачує Росію у провокуванні конфлікту на Донбасі

МЗС Польщі звинувачує Росію у провокуванні конфлікту на Донбасі

Фото: Reuters

Ващиковський не вважає конфлікт на сході замороженим.

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський наголосив, що в Україні не має "кризи", а натомість триває російсько-український конфлікт, який викликала саме Росія.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Коммерсант".

"Немає такого поняття "криза в Україні". Є російсько-український конфлікт, викликаний Росією. І ми будемо прагнути внести свою лепту в його вирішення. Але, звичайно, ми не збираємося щось робити самі по собі: все залежить від готовності Росії і України реалізовувати мінські домовленості, а також від учасників "нормандського формату", - сказав він.

За словами міністра, наразі Росія не згодна з моніторинговою місією на кордоні, продовжує підтримувати сепаратистів у Донбасі. Тож через кордон може вільно йти військовий трафік, в тому числі озброєння, амуніція і персонал.

Ващиковський вважає, що конфлікт має низьку інтенсивність, але його не можна назвати замороженим через постійні обстріли та жертви.

"За нашими даними, основні обстріли ведуться з боку сепаратистів, підтримуваних Росією", - каже польський міністр.

Окрім цього, під час інтерв'ю Ващиковський виступив проти терміну "ополченці", який використала журналістка під час розмови.

"Я повинен ще торкнутися використаного вами терміну "ополченці" - ще раз хочу підкреслити, що це сепаратисти, оскільки як по-іншому назвати людей, які виступають проти легітимної влади?" - додав він.

Нагадаємо, бойовики зменшили інтенсивність обстрілів, проте поранили двох українських бійців. У неділю, 6 серпня, бойовики 18 разів обстріляли позиції українських військових у зоні АТО на Донбасі. Ситуація у районі проведення АТО і далі залишається напруженою, проте контрольованою українською армією. Порівнюючи декілька попередніх днів з минулою добою, відзначимо невелике зменшення кількості обстрілів позицій Збройних сил України з боку російсько-окупаційних угруповань. І якщо вдень "найгарячіше" було в районі Авдіївки, то ближче до вечора ворог сконцентрував активність на Маріупольському напрямку.

Двоє українських військових отримали поранення за минулу добу

Двоє українських військових отримали поранення за минулу добу

Повʼязані теми:

Наступна публікація