МЗС прокоментувало обшуки у бібліотеці: Кремль клеїть ярлики русофобства на все українське

МЗС прокоментувало обшуки у бібліотеці: Кремль клеїть ярлики русофобства на все українське

МЗС дії РФ / Фото: УНІАН

Дипломати виступили проти агресивних дій РФ. 

У Міністерстві закордонних справ України висловили рішучий протест через обшуки у приміщенні Бібліотеки української літератури в Москві, які відбувалися 28 жовтня.

У зовнішньополітичному відомстві наголосили, що заклад, який зазнав обшуків, сприяв забезпеченню національно-культурних, мовних, інформаційних потреб української громади.

"Це вже не перша спроба Кремля наклеїти ярлики "русофобства" та "екстремізму" на все українське - так само 23 грудня 2010 і 14 січня 2011 років місцева влада "шукала" в Бібліотеці "екстремістську літературу", - йдеться у повідомленні.

У МЗС наголошують, що дії російської влади – грубі та невмотивовані і вкотре підтверджують агресивну політику РФ проти України.

"Закликаємо російську владу припинити тиск на роботу Бібліотеки – культурного осередку багатотисячної української громади та покласти край цілеспрямованій політиці зі знищення усього українського", - резюмували у Міністерстві.

Як повідомлялося раніше, у Москві затримали директора Бібліотеки української літератури Наталію Шаріну. Жінка затримана на 48 годин після допиту в Слідчий комітет РФ. Потім буде вирішуватися питання про її арешт.

Повʼязані теми:

Наступна публікація