МЗС Росії вимагає від Держдепу США закрити сайт "Миротворець"

МЗС Росії вимагає від Держдепу США закрити сайт "Миротворець"

Фото: Сайт МЗС РФ

Марія Захарова звинувачує сайт у створенні атмосфери нетерпимості до російських ЗМІ.

Міністерство закордонних справ Росії направило ноту Державному департаменту США у зв’язку з тим, що український сайт "Миротворець" перейшов на американські сервери.

Про це заявила офіційний представник відомства Марія Захарова, передає ТАСС.

За її словами, Росія вимагає від США відмовити "Миротворцю" в "американській прописці". Захарова заявляє, що від діяльності сайту "постраждав вже не один журналіст".

"Відчуйте різницю: це пильне стеження за будь-яким кроком, який роблять російські засоби масової інформації, і інформацією, яку вони поширюють, максимальне створення атмосфери нетерпимості до російських ЗМІ і абсолютна бездіяльність щодо сайту, діяльність якого суперечить всім нормам корпоративної етики", - заявила представниця МЗС РФ.

За її словами, відповіді від американської сторони поки не надходило.

На слова Захарової відреагував народний депутат України Антон Геращенко, з яким пов’язують "Миротворець".

"Ми довго і наполегливо працювали над тим, щоб створити атмосферу нетерпимості для російської пропаганди в Україні та в усьому світі. І наша робота була оцінена по достоїнству!", - написав він у Facebook.

Мы долго и упорно работали над тем, чтобы создать атмосферу нетерпимости для российской пропаганды в Украине и во всем м...

Опубліковано Антоном Геращенком 23 листопад 2017 р.

Геращенко додав, що він вимагає від міжнародних організацій захистити Центр "Миротворець" від посягань країни-агресора і не дати закрити сервери сайту, які "розміщені на вільній від цензури території".

База сайту "Миротворець" поповнилась ще одним ім'ям українського політика

База сайту "Миротворець" поповнилась ще одним ім'ям українського політика

Раніше російські ЗМІ повідомляли, що сайт, який публікує інформацію стосовно людей, які становлять загрозу українській державі та суспільству, або скоїли злочини проти основ національної безпеки, перереєструвався у США та закликали владу Америки блокувати доступ до нього. 

Водночас, згідно з даними порталу ідентифікації сайтів, наразі "Миротворець" базується у Таїланді.

Нагадаємо, волонтери Центру "Миротворець" запустили унікальну систему автоматичного розпізнавання облич осіб, які зазіхнули на незалежність та територіальну цілісність України. Система отримала назву "Identigraf". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація