МЗС України передало ноту протесту дипломатам РФ через незаконний візит Путіна до анексованого Криму

МЗС України передало ноту протесту дипломатам РФ через незаконний візит Путіна до анексованого Криму

Фото: facebook.com/UkraineMFA

Президент Росії не узгодив свій візит із Україною.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест через черговий неузгоджений із Україною візит російського президента Володимира Путіна до окупованої Російською Федерацією території України – Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, а також передало ноту протесту російському зовнішньополітичному відомству.

Про це заявили у прес-службі МЗС України.

"Україна вважає цей візит, як і усі попередні неузгоджені з українською стороною поїздки російських посадовців до тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та м.Севастополь (Україна), грубим порушенням російською стороною державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними принципами та нормами міжнародного права, зокрема Статутом ООН, резолюціями Генеральної Асамблеї ООН, зобов’язаннями РФ за двосторонніми та багатосторонніми договорами, сторонами яких є Україна та Російська Федерація", - йдеться у заяві.

Окремо у МЗС наголосили, що жодні поїздки російських посадовців до Криму не змінять закріплений у Конституції України статус Автономної Республіки Крим і м. Севастополь, який визнається усім цивілізованим світом.

Нагадаємо, 16 березня 2014 року в Криму провели псевдореферендум, під час якого переважна більшість кримчан нібито висловилися за незалежність півострова і приєднання до складу Росії. Його результати не визнали ні Україна, ні більшість країн-членів ООН. 18 березня 2014 року в Москві оголосили про входження Криму до складу РФ. Документ про приєднання Путін підписав з самопроголошеною владою півострова.

Низка країн виступили з засудженням окупації Криму і закликали Росію відновити територіальну цілісність України в її колишніх кордонах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація