МЗС України відреагувало на блокування Росією розширення місії ОБСЄ на кордоні

МЗС України відреагувало на блокування Росією розширення місії ОБСЄ на кордоні

РФ не дозволила спостерігачам ОБСЄ бути присутніми вздовж усього кордону. / Фото: УНІАН

У відомстві закликають Росію виконувати Мінські домовленості.

Міністерство закордонних справ України глибоко розчароване рішенням Росії заблокувати розширення мандату ОБСЄ на всі пункти пропуску на україно-російському кордоні на Донбасі, які знаходяться під контролем бойовиків.

Про це йдеться у коментарі МЗС.

"Такі дії Російської Федерації свідчать про її намір продовжувати постачання важкої зброї, військового обладнання, регулярних військ, бойовиків, підтримки терористичної діяльності на території України", - впевнені у Міністерстві.

Делегація України закликала владу РФ до неухильного виконання Мінських домовленостей. В українському МЗС зазначили, що виконання Росією положень Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року щодо встановлення контролю та постійного моніторингу ОБСЄ над українсько-російським державним кордоном, а також створення зони безпеки уздовж нього, є критично важливим для де-ескалації ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, 21 січня Постійна рада ОБСЄ продовжила мандат спостережної місії на російських прикордонних пунктах Гуково і Донецьк на три місяці у існуючому вигляді, а Росія заблокувала розширення мандату на всі ділянки кордону поряд з підконтрольною бойовикам територією Донбасу, хоча інші підтримали цю українську ініціативу.

ОБСЄ фіксує загострення ситуації на Донбасі

ОБСЄ фіксує загострення ситуації на Донбасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація