МЗС України викликало "на килим" посла Палестини через заяву його колеги щодо Криму

МЗС України викликало "на килим" посла Палестини через заяву його колеги щодо Криму

Фото: Getty Images

Палестинський посол у Росії вже заявив, що не робив подібних заяв.

Посол Палестини в Україні Мохаммед Аль-Ассад був викликаний до Міністерства закордонних справ України через поширені у ЗМІ висловлювання палестинського посла в Росії щодо Криму.

Про це йдеться у повідомленні українського зовнішньополітичного відомства.

Під час бесіди директор Департаменту Близького Сходу і Африки МЗС України Мирослава Щербатюк звернулася до палестинської сторони за роз'ясненнями. Посол Аль-Ассад "підтвердив позицію палестинської сторони щодо територіальної цілісності України, включно з Автономною Республікою Крим".

"Станом на 18.30 Посол Палестини в Росії Абдель Хафіз Нофаль заявив ЗМІ, що не робив жодних заяв щодо Кримського півострова, і спростував інформацію, розповсюджену сьогодні у мас-медіа про нібито його заяви щодо Кримського півострова", - повідомляє МЗС України.

Нагадаємо, раніше цього дня посол Палестини в Росії Абдель Хафіз Нофаль заявив виданню "Известия", що Палестина може визнати окупований Крим територією Росії. За його словами, Палестина може визнати результати нелегітимного референдуму, який відбувся на окупованому півострові навесні 2014 року. 

Мешканці окупованого Донбасу та Криму зможуть голосувати на президентських виборах

Мешканці окупованого Донбасу та Криму зможуть голосувати на президентських  виборах

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація