МЗС України викликало посла Чехії для отримання роз'яснень щодо зустрічі Земана з русинами

МЗС України викликало посла Чехії для отримання роз'яснень щодо зустрічі Земана з русинами

Фото: Associated Press

Дипломат заперечив заклики щодо русинської автономії на Закарпатті.

Міністерство закордонних справ України викликало посла Чехії в Україн Радека Матулу для отримання роз'яснень щодо зустрічі чеського президента Мілоша Земана із делегацією русинів.

Про це йдеться у коментарі речниці українського зовнішньополітичного відомства Катерини Зеленко.

Посол заперечив будь-які заклики з боку Чехії щодо русинської автономії на Закарпатті. Він підтвердив підтримку територіальної цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів і запевнив, що чеська сторона підготує з цього приводу офіційну інформацію, йдеться у коментарі.

"В МЗС України і надалі рішуче реагуватимуть на будь-які спроби ставити під сумнів суверенітет та територіальну цілісність України", – повідомила речниця МЗС.

Нагадаємо, напередододні у ЗМІ з'явилася інформація, що президент Чехії Мілош Земан прийняв делегацію, яка нібито представляє інтереси русинів Закарпаття. Зустріч відбулася в день сторіччя приєднання Підкарпатської Русі до Чехословаччини. За даними чеських ЗМІ, делегація обговорила з Земаном питання офіційного визнання русинів як окремого народу і статусу автономії для своєї території. Президент Чехії начебто пообіцяв, що поговорить з з цього приводу з президентом України Володимиром Зеленським.

Чого хочуть українські русини?

Чого хочуть українські русини?

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація