МЗС України звернулося до ОБСЄ і ООН, щоб отримати доступ до "українського диверсанта" Панова

МЗС України звернулося до ОБСЄ і ООН, щоб отримати доступ до "українського диверсанта" Панова

Фото: УНІАН

Українські дипломати закликали спостерігачів моніторити ділянку кордону біля Криму.

МЗС України надіслало ноту Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні щодо необхідності посилення присутності спостерігачів вздовж усієї адміністративної межі з Автономною Республікою Крим та кордону України з Російською Федерацією, у тому числі тимчасово неконтрольованої ділянки українсько-російського державного кордону.

Про це йдеться на сайті відмоства.

МЗС також звернулося з проханням до ОБСЄ, Міжнародного комітету Червоного Хреста та моніторингової місії ООН з прав людини в Україні вжити заходів для отримання доступу до затриманих окупаційною владою громадян України, зокрема, Євгена Панова.

Нагадаємо, 10 серпня Федеральна служба безпеки РФ повідомила про запобігання в окупованому Криму терористичних актів, які нібито були підготовлені Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, а також у загибелі двох російських силовиків.

7 серпня у російських ЗМІ почала з'являтися інформація про нібито перестрілку на адміністративному кордоні з Кримом. За словами "прикордонників" на кримському боці, саме через цю інформацію кордон закрили у обидві сторони, почали встановлювати блокпости і підняли у небо вертольоти.

ФСБ також заявили, що в результаті проведених оперативно-розшукових заходів в ніч на 7 серпня в районі міста Армянськ було виявлено групу диверсантів.

Крім того, у ФСБ заявляють, що в ніч на 8 серпня спецпідрозділами Міністерства оборони України нібито було скоєно ще дві спроби прориву диверсійно-терористичних груп, яким запобігли силові підрозділи ФСБ Росії і взаємодіючих відомств.

Пізніше ФСБ РФ опублікувала в Мережі кадри з "українським розвідником", нібито затриманого в Криму у складі "диверсійної групи". За даними російської спецслужби, саме він є одним із організаторів майбутніх терактів.

Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявляв про сценарії, які Кремль може реалізувати в напрямку України. Голова Ради нацбезпеки повідомляв, що є всі підстави підозрювати масштабний наступ російських військ.

Новий привід до наступу на Україну чи самопіар Путіна: експерти коментують кримські провокації

Новий привід до наступу на Україну чи самопіар Путіна: експерти коментують кримські провокації

Повʼязані теми:

Наступна публікація