МЗС вимагає, щоб Росія негайно вивела свої війська із України

МЗС вимагає, щоб Росія негайно вивела свої війська із України

Українське МЗС вкотре вимагає від Росії негайно вивести свої підрозділи з території України, припинити підтримку тероризму / Фото: mfa.gov.ua

Дипломати закликають міжнародне товариство не дозволити перетворити українських громадян на невинних жертв.

МЗС України висловило співчуття рідним і близьким загиблих унаслідок обстрілу автобусу під Волновахою.

Про це йдеться в заяві українських дипломатів.

МЗС обурене тим, що на Сході України продовжують відкрито діяти терористичні угрупування, озброювані та підтримувані Російською Федерацією.

"Від російських куль та снарядів, що злочинним шляхом потрапляють на територію України, продовжують гинути не лише українські військові, але й мирні мешканці", - йдеться в заяві.

Лише з часу підписання мінських домовленостей, які цинічно відмовляється виконувати російська сторона та підтримувані нею незаконні збройні формування, загинуло 118 мирних громадян. Сьогодні цей список поповнився ще 12 іменами.

"Закликаємо міжнародне співтовариство не дозволити перетворити невинні жертви українських громадян, що гинуть від рук та зброї терористів, у просту статистику смертей. Здійснений проросійськими бойовиками жахливий терористичний акт, як вся їхня діяльність, спрямована проти людяності, має бути рішуче засуджена і покарана", - наголошують українські дипломати.

Українське МЗС вкотре вимагає від Росії негайно вивести свої підрозділи з території України, припинити підтримку тероризму, почути заклики світової спільноти щодо необхідності повної імплементації мінських домовленостей і повернення миру на Донбас.

Нагадаємо, що раніше Рада ЄС вимагала від Росії негайно вивести війська з України

Повʼязані теми:

Наступна публікація