МЗС засудила поїздку Путіна і Берлусконі до Криму

МЗС засудила поїздку Путіна і Берлусконі до Криму

Цей візит до окупованого Криму є черговим намаганням РФ за будь-яку ціну легітимізувати незаконну окупацію та виявом неповаги до державного суверенітету України / Фото: twitter.com/dimsmirnov175

Відомство вкотре закликає усіх іноземних громадян поважати територіальну цілісність та суверенітет України.

МЗС України засуджує відвідання 11 вересня президентом Росії Володимиром Путіним та лідером італійської політичної партії "Вперед, Італія!", колишнім прем'єр-міністром Італії Сільвіо Берлусконі тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

"Ця поїздка відбувається без погодження з українською стороною та у порушення встановленого порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї", - йдеться в повідомленні на сайті МЗС.

"Цей візит до окупованого Криму є черговим намаганням РФ за будь-яку ціну легітимізувати незаконну окупацію та виявом неповаги до державного суверенітету України. Дії італійського політика йдуть також у розріз з політикою Європейського Союзу щодо засудження дій Росії та невизнання незаконної окупації Автономної Республіки Крим", - переконані в МЗС.

МЗС України вкотре закликає усіх іноземних громадян поважати територіальну цілісність та суверенітет України, а також дотримуватися встановленого порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію.

Нагадаємо, що у Криму після розпивання вина Путін і Берлусконі сфотографувалися з маленькими дівчатками.

Повʼязані теми:

Наступна публікація