МЗС звинуватив Росію в упередженості до української діаспори

МЗС звинуватив Росію в упередженості до української діаспори

МЗС вважає, що Росія упереджена до української діаспори

Суд проігнорував проведену роботу з виправлення зазначених раніше недоліків.

Міністерство закордонних справ вважає рішення Верховного суду Росії про ліквідацію всеросійської громадської організації "Об'єднання українців Росії" упередженим.

Про це йдеться в заяві міністерства.

"На жаль, суд фактично проігнорував проведену новим керівництвом ОУР значну роботу з метою виправлення раніше зазначених формальних недоліків в роботі", - сказано в документі.

"Це рішення показало упереджене ставлення до діяльності української діаспори, незважаючи на багаторазові запевнення на політичному рівні в зворотному. Вважаємо, що такий підхід суперечить відносинам традиційної дружби між нашими державами і народами", - йдеться в заяві.

МЗС підтримує прагнення української діаспори в Росії мати впливову й ефективну українську громадську організацію з загальноросійським статусом, діяльність якої сприятиме подальшому розвитку україно-російських культурно-гуманітарних зв'язків.

МЗС також закликав російську сторону прийняти принципове рішення щодо реального сприяння у правовій самоорганізації української громади в Росії як важливої складової дружніх українсько-російських відносин.

Як відомо, 18 травня Верховний суд Росії ухвалив рішення про ліквідацію "Об'єднання українців Росії".

Повʼязані теми:

Наступна публікація