На Банковій розповіли подробиці нового обміну полоненими, який може відбутися найближчими тижнями

На Банковій розповіли подробиці нового обміну полоненими, який може відбутися найближчими тижнями

Фото: УНІАН

Зеленський у нещодавній розмові з Путіним ініціював обговорення звільнення 22 кримських татар.

В Офісі президента України висловили сподівання, що в найближчі тижні представники ТКГ домовляться про наступний обмін ув'язнених українців, утримуваних на окупованому Донбасі, та остаточно погодять списки полонених, яких включать до обміну.

Про це повідомив голова Офісу президента України Андрій Єрмак під час поїздки глави держави на Донбас.

"Ми сподіваємося, що на найближчих засіданнях Тристоронньої контактної групи буде остаточно погоджено списки щодо обміну. І, що протягом декількох тижнів зможемо говорити про конкретні дати щодо обміну", – висловися Єрмак.

Крім того, очільник ОП розповів, що президент України Володимир Зеленський в останній розмові з російським президентом Володимиром Путіним ініціював обговорення звільнення 22 кримських татар, яких незаконно утримують в анексованому Криму. А також звернувся з проханням звільнити кримського татарина Руслана Сулейманова, якого незаконно утримують у Криму. Сина якого знайшли мертвим.

"Також цей список вже передано російській стороні. І ми очікуємо, що це питання теж буде вирішено", – зауважив Андрій Єрмак.

Нагадаємо, Андрій Єрмак напередодні анонсував масштабний обмін полоненими, у рамках якого планується звільнити близько 100 осіб з кожної сторони. 

Раніше віцепрем'єр-міністр - міністр із питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков зазначив, що черговий етап обміну полоненими не відбувається через неузгодженість та намагання представників Росії торгуватися.

На засіданні ТКГ планують поговорити про припинення вогню та обмін полоненими

На засіданні ТКГ планують поговорити про припинення вогню та обмін полоненими

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Єрмак очолив Офіс президента
Наступна публікація