На Дніпропетровщині 500 десантників у бойовій готовності чекають наказу їхати на Київ

На Дніпропетровщині 500 десантників у бойовій готовності чекають наказу їхати на Київ

На Дніпропетровщині півтисячі десантників готові їхати у Київ

На шляху до військового містечка розклали колеса, щоб зупинити тих, хто раптом захоче прорватися на територію гарнізону.

Чутки про те, що десантники з Дніпропетровщини збираються у Київ, підтверджують жителі містечка Гвардійське, у якому дислокується 25-та окрема повітряно-десантна бригада, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Зазначимо, що до Гвардійська і близько не підпускають без перепустки чи без прописки. На під'їзді чергує екіпаж ДАІ та силовики з автоматами. У військових частинах підсилено охороняють бойові машини та склади зброї, побоюючись нападу.

На дорозі у середу, 19 лютого, розклали колеса, щоб зупинити тих, хто раптом захоче прорватися на територію гарнізону.

На шляху до містечка перевіряють навіть громадський транспорт, військові роздивляються пасажирів.

В Гвардійську дислокуються десантники у повній бойовій амуніції

В Гвардійську дислокуються десантники у повній бойовій амуніції

Самі військові та місцеві мешканці кажуть, що десантників до Києва не відправляли. Принаймні жодних переміщень не бачили.

Проте десантники таки готуються до виїзду – про це телефоном запевнили мешканці військового містечка. Мовляв, бійці вже із зібраними речами чекають наказу: "Інформація підтвердилася. Близько 500 осіб. Вони ще не виїжджають, але в повній бойовій готовності. Вони просто йдуть з рюкзаками на роботу. Зі своїми речами збираються. Чекають наказу".

Тим не менш військове керівництво твердить: жодних наказів їхати до Києва не надходило. На завтра тут запланований святковий концерт до 23 лютого та навіть екскурсії школярів.

Як повідомлялося раніше, у коментарі одному з сайтів виконувач обов'язків міністра оборони Павло Лебедєв підтвердив відправку десантних військ з Дніпропетровська до Києва.

Кореспондент ТСН Ольга Павловська

Повʼязані теми:

Наступна публікація