На форумі "За майбутнє" обговорювали економічний та культурний потенціал Ніжина Вибори

На форумі "За майбутнє" обговорювали економічний та культурний потенціал Ніжина

Фото: Facebook / Політична партія "За майбутнє"

Лідери думок, лікарі, освітяни, науковці та підприємці Ніжина зібралися, аби обговорити проблеми регіону.

У суботу, 12 вересня, у Ніжині Чернігівської області на форумі лідерів партії "За майбутнє" обговорювали економічний та культурний потенціал міста. Лідери думок, лікарі, освітяни, науковці та підприємці Ніжина зібралися, аби обговорити проблеми регіону. Певні, місто та округ мають великий економічний та культурний потенціал.

Але щоб утілити його в життя, жителі, бізнес та політики мають працювати спільно. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У рамках тематичного флешмобу жителі Ніжина написали побажання. Частина з них - нові робочі місця, розвиток міста, ремонт доріг. Місто із населенням у 70 тисяч - друге за розміром у області. Має понад 1000 років історії. Втім, свій культурний і економічний потенціал, певні активісти, лідери громад та місцеві - на повну реалізувати не може.

Зустріч відбулася із дотриманням усіх карантинних норм. Говорили про розвиток Ніжина. Кажуть, останні кілька років громаді вдалося уперше звернути увагу держави на свої проблеми.

"Вперше за історію нам вдалося залучити 160 мільйонів гривень від держави на розвиток. З них 50 з лишком пішло саме на Ніжин", - повідомив лідер парті "За майбутнє" у Чернігівській області Олександр Кодола.

Завдяки цьому вдалося наповнити технікою школи та заклади культури, забезпечити медичним обладнанням лікарні, збудувати понад 160 дитячих майданчиків, оновити спортивні поля. А ще - відкрити басейн, яким нині можуть користуються майже 2 тисячі школярів із усього міста.

На з'їзді партії "За майбутнє" обговорювали економічний та культурний потенціал Ніжина

На з'їзді партії "За майбутнє" обговорювали економічний та культурний потенціал Ніжина

Втім, важливих питань для міста, кажуть учасники форуму, і досі - чимало. Це і побудова доріг, і відновлення історичної частини, парків та скверів. Також - залучення інвестицій у місто, розвиток аграрного сектору. Аби вирішити ці проблеми, на ці вибори партія "За майбутнє" йтиме спільно із однодумцями із інших політичних сил.

"Ми об'єднуємося з Олександром Кодолою, партією "За майбутнє". Щоб іти на місцеві вибори, треба опиратися на регіони. А Чернігівщина – це ми з вами", - заявив голова Аграрної партії в Чернігівській області Арсен Дідур.

"Головна ідея "За майбутнє" - те, що вона формується серед місцевих лідерів. Тобто, не зверху вниз. Бо хто, як не місцеві лідери, знають проблематику свого регіону", - зазначив голова фракції "УКРОП" Чернігівської обласної ради Андрій Віротченко.

Сам Олександр Кодола боротиметься за мерське крісло: "В місті багато проблем. Дефіцитний бюджет. Сюди треба залучати інвестиції. Ми представили свою команду. У нас чимало людей із досвідом, заслужені науковці, освітяни, учасники АТО, підприємці. Тобто ті люди, які багато досягли на своєму місці".

У політсилі також закликали українців на місцевих виборах звертати увагу, передусім, на реальні дії та досягнення кандидатів, а не просто на політичний бренд. Окрім того - самим долучатися до розвитку власних громад.

Повʼязані теми:

Наступна публікація