На форумі "За майбутнє" визначили найболючіші проблеми Донбасу та обговорили шляхи їхнього вирішення Вибори

На форумі "За майбутнє" визначили найболючіші проблеми Донбасу та обговорили шляхи їхнього вирішення

Фото: Facebook / Політична партія "За майбутнє"

Окрім політиків на форумі зібрались підприємці, лікарі, освітяни, науковці та військові.

У суботу, 19 вересня, до Краматорська Донецької області з'їхалися кілька сот прихильників політичної партії "За майбутнє", аби визначити найболючіші проблеми регіону та обговорити шляхи їхнього вирішення.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У самому центрі міста просто неба з дотриманням карантинних вимог відбулись одразу два форуми партії "За майбутнє" - всеукраїнська зустріч делегатів та прихильників політсили і з'їзд жіночого крила партії.

Окрім політиків обговорити проблеми регіону та шляхи їхнього вирішення зібрались підприємці, лікарі, освітяни, науковці та військові.

Краматорськ організатори форуму обрали не випадково. Це адміністративний центр Донецької області. За 60 кілометрів звідси іде війна і більшість учасників форуму відчули її наслідки на собі. Мир в Україні та повернення окупованих територій - одне з головних завдань для політичної сили на місцевих виборах, каже лідер партії Ігор Палиця.

"Ми повинні напрацювати два-три виходи з цієї ситуації, винести питання на референдум і український народ має вирішити, яким шляхом буде або реінтегроване, або заморожено конфлікт, або якійсь третій варіант, або міжнародна поліцейська місія, але тільки український народ на референдумі", - заявив голова політичної партії "За майбутнє", народний депутат України Ігор Палиця.

У мовному питанні позиція партії "За майбутнє" - не давати можливості для провокацій лобістам "руського міра", яких на сході особливо багато.

Інший важливий напрям - продовження реформи децентралізації. Як зробити так, щоб гроші залишались регіонах? Цими та іншими проблемами, зокрема, питаннями малого та середнього бізнесу займатимуться і жінки. Їх у політсилі понад 40%.

На Донбасі відбувся політичний форум "За майбутнє"

На Донбасі відбувся політичний форум "За майбутнє"

Кандидатка на посаду Маріупольського міського голови, правозахисниця Юлія Башкірова вирішила йти у політику, аби поділитися своїм юридичним досвідом. У своїй діяльності робитиме акцент на питання соціального захисту, зокрема, людей з інвалідністю.

"Соціальний напрямок, про те, що не вистачає соціальних працівників, немає соціального забезпечення цих працівників, які цілий день працюють із населенням і вони приходять додому знесилені зі своїми проблемами і виплескують іх на свою родину, бо немає для них ніякої підтримки, немає психологічного супроводу", - заявила Юлія Башкірова.

У партії на жіноче крило покладають великі надії, але й попереджають, що буде не легко.

"Ви не просто квота. Вам не вийде просто зайти в політику і там відсидітися. Вам доведеться працювати і працювати краще за нас і замість нас. Тому що ми показали, що ми не можемо вирішити ці проблеми", - заявив голова політичної партії "За майбутнє", народний депутат України Ігор Палиця.

У політсилі упевнені, що для того, щоб вирішувати проблеми регіонів, не треба кидати обіцянки з трибуни Верховної Ради. Треба робити виїзні групи та проводити виїзді засідання комітетів і на місцях спілкуватися із людьми про їхні проблеми.

Автор: Олександр Привалов

Повʼязані теми:

Наступна публікація