На фракції "Блоку Порошенка" розгорівся великий скандал - ЗМІ

На фракції "Блоку Порошенка" розгорівся великий скандал - ЗМІ

Фото: УНІАН

Під час засідання повідомили, що депутати БПП не можуть бути однією командою.

У понеділок, 23 листопада, під час засідання фракції "БПП" група депутатів звинуватила частину керівництва фракції в корупції та організації інформаційних провокацій.

Як пише "Українська правда",  посилаючись на декількох депутатів фракції, все почалося з виступу Віктора Чумака.

Він повідомив, що замовником інформаційної кампанії проти нього є заступники голови фракції БПП Ігор Кононенко і Сергій Березенко, які разом з заступником керівника фракції НФ Сергієм Пашинським розгорнули проти нього PR-кампанію.

"Це не солідарність, а кругова порука, не фракція, а мафіозний клан", - сказав Чумак.

Видання зазначає, що за словами Чумака, це робиться для того, щоб він не став членом Нацагентства запобігання корупції.

Повідомляється, що депутат Кононенко все заперечував та пожалівся на те, що сам є жертвою "ТСН".

Також Кононенко, за інформацією "Української правди",  фактично визнав, що з відома влади ведеться кампанія проти заступника генпрокурора Віталія Каська.

Крім того, Ольга Богомолець звинуватила заступника керівника фракції Олександра Третьякова і його соратника Загорія в тому, що вони заробляють на тендерах у фармацевтичній галузі.

Третьяков відповів Богомолець звинуваченнями у лобіювані російських виробників, а Березенка -  в тому, що він ділить голів обласних рад "на колінці", бо БПП – "це не партія, а проект". Також лунало багато критики на адресу Сергія Березенка за його заяву про те, що депутати не живуть на саму зарплату.

За словами Сергія Лещенка,  всі рішення у фракції приймаються на Банковій, яка в змові з Яценюком розподілила всі державні потоки: Ощадбанк відійшов Яценюку, Ексімбанк – Порошенку, Центренерго – Порошенку, титанова галузь – Яценюку.

За інформацією видання, Наталія Новак сказала, що вона бореться з незаконною забудовою на Микільській Слобідці, але всі їй вказують, що цей об'єкт "кришує" Кононенко.

У свою чергу, лідер "Блоку Порошенка" Юрій Луценко закликав не драматизувати ситуацію. За його словами, вибір зараз дуже простий – або в парламенті буде коаліція Порошенка, або коаліція Коломойського.

За словами Заліщук, депутати БПП не можуть бути однією командою, оскільки сповідують різні цінності.

Раніше повідомлялося, що Блок Петра Порошенка "Солідарність" обіцяв пильно стежити за своїми членами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація