На Київщині затримали прокурора на хабарі понад 300 тисяч гривень

На Київщині затримали прокурора на хабарі понад 300 тисяч гривень

На Київщині затримали прокурора на хабарі понад 300 тисяч гривень

Фото: Генеральна прокуратура України

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років

Співробітники генеральної прокуратури спільно зі Службою безпеки України затримали працівника однієї з місцевих прокуратур Київської області за підозрою у вимаганні та одержанні хабара в розмірі понад 375 тис грн.

Про це повідомили в управлінні зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"29 серпня 2016 року за підозрою у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в розмірі понад 375 тис грн затримано працівника однієї з місцевих прокуратур Київської області", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що прокурора затримано в порядку зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання частини неправомірної вигоди.

Фото: Генеральна прокуратура України

Наразі тривають слідчі дії у декількох місцевих прокуратурах та в апараті прокуратури Київської області, а також в інших правоохоронних органах. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Дії злочинця кваліфіковано за статтею "Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище". Яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, під час отримання хабара 26 серпня був затриманий тимчасовий виконувач обов'язків ректора Національного авіаційного університету (НАУ) Володимир Харченко. Співробітники спецслужби спільно з Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Національним антикорупційним бюро затримали т.в.о ректора та адвоката у робочих кабінетах після отримання частини хабара у розмірі 100 тисяч євро.

Загалом за підписання наказу про призначення науковця на посаду в навчальному закладі він вимагав 170 тисяч євро. У Міносвіти звільнили Харченка від виконання обов'язків ректора.  Під час обшуків в оселі Харченка виявили близько 5 мільйонів гривень та 9 злитків золота.

Повʼязані теми:

Наступна публікація