На Львівщині суд розглядає адмінпротокол стосовно перетину Саакашвілі держкордону

На Львівщині суд розглядає адмінпротокол стосовно перетину Саакашвілі держкордону

Фото: УНІАН

Політик до суду не приїхав.

У Мостиськах на Львівщині відбувається чергове засідання суду, яке розглядає адмінпротокол стосовно перетину Міхеілом Саакашвілі державного кордону 10 вересня. 

Про це повідомляє кореспондент ТСН Наталка Волосацька.

Поки суд триває, поруч із будівлею зібралися люди. Зокрема, з десяток прикордонників, десь стільки ж прихильників Саакашвілі.

Зазначається, що Саакашвілі до суду не приїхав.

У його прес-службі повідомили, що політик нині їздить Україною. Сьогодні ввечері має бути у Черкасах, а тому суд проігнорував. Інтереси Саакашвілі представляють одразу двоє адвокатів.

Саакашвілі заперечує, що проривав держкордон. Сьогодні на засіданні мають допитати свідків прориву. Пояснення будуть давати прихильники Саакашвілі і власне самі прикордонники.

Нагадаємо, позбавили громадянства Саакашвілі наприкінці липня, коли він був за межами України. Сам політик пообіцяв повернутися 10 вересня. Він в'їхав на територію України через КП "Шегині", що у Львівській області, хоча збирався зробити це через КП "Краковець". Кордону він дістався автобусом та перетнув його незаконно разом із 60-ма особами. Деякі з них застосовували силу щодо прикордонників. 

Держприкордонслужба України назвала прорив у пункті пропуску "Шегині", внаслідок якого Саакашвілі дістався території України, масовим незаконним порушенням державного кордону

Через прорив кордону на пункті пропуску "Шегині" затримано п'ятеро осіб. Правоохоронцями також встановлені особи шести можливих організаторів порушення громадського порядку поблизу кордону, а також 32 активних учасники тих подій. Понад 100 осіб допитані як свідки. 

На Львівщині відбудеться нове судове засідання у справі Михеїла Саакашвілі

На Львівщині відбудеться нове судове засідання у справі Михеїла Саакашвілі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація