На Полтавщині влаштували обшуки у компанії, пов'язаній із Новинським

На Полтавщині влаштували обшуки у компанії, пов'язаній із Новинським

Фото: УНІАН

На підприємтсві дії поліції назвали необґрунтованими. 

Представники управління захисту економіки Нацполіції в Полтавській області влаштували обшук на території компанії Regal Petroleum біля села Яхники Лохвицького району.

Про це повідомили у прес-службі компанії "Smart energy", що є акціонером Regal Petroleum, пов'язаної із скандальним нардепом Вадимом Новинським.

Обшуки представники підприємства назвали невиправданими. Слідчі дії відбулися ще 9 листопада, однак раніше про них не повідомлялося.

"Причиною для оперативних заходів було заявлено відсутність у компанії дозвільної документації на надра- і землекористування, а також продаж за готівкові кошти видобутої сировини. При цьому формально кримінальне провадження пов'язане зовсім з іншими питаннями, а саме, з питаннями до дотримання підрядником правил техніки безпеки при проведенні ремонтних робіт на свердловині №6 біля с. Свиридівка Лохвицького району, де в жовтні 2015 року виникли ускладнення, які не впливали на роботу інших об'єктів", - вказано у тексті.

У компанії додали, що не ухилялися від надання будь-яких пояснень правоохоронним органам та передавали необхідні документи на вимогу.

Також, за повідомленням "Smart energy", це вже не перший обшук на об'єктах Regal Petroleum.

"При цьому, при проведенні попереднього обшуку, компанія надала правоохоронцям всі пояснення і витребувані документи, в тому числі дозвільні. Ігноруючи результати попередніх оперативних заходів, правоохоронці повторно намагалися вилучити вже наявні у них документи", - йдеться у заяві прес-служби компанії.

Контрольний пакет Regal Petroleum в розмірі 54% належить Energees Management, своєю чергою, на 100% належить Pelidona Services Limited. Нею на 100% володіє Lovitia Investments Ltd., повним власником якої є Вадим Новинський, уточнює "Новое время".

Нагадаємо, 3 листопада стало відомо, що Генеральна прокуратура України внесе до Верховної Ради подання на притягнення до відповідальності нардепа Вадима Новинського. Відповідний документ опублікував генпрокурор України Юрій Луценко. Народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський ознайомився з викладеним у соцмережі документом ГПУ і заявив у кулуарах Верховної Ради, що у викладеному генпрокурором Юрієм Луценком поданні щодо притягнення депутата до відповідальності купа помилок.

Раніше Луценко заявляв, що політик підозрюється у спробі відсторонення митрополита УПЦ МП Володимира.

У ВР відклали розгляд питання щодо зняття недоторканності з Новинського

У ВР відклали розгляд питання щодо зняття недоторканності з Новинського

Повʼязані теми:

Наступна публікація