На сайті президента з’явилася петиція з проханням депортувати Саакашвілі в Грузію

На сайті президента з’явилася петиція з проханням депортувати Саакашвілі в Грузію

Фото: УНІАН

За добу вона набрала більше 1300 підписів.

На сайті президента України з’явилася петиція із проханням депортувати екс-голову Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі в Грузію.

Петиція з’явилася 20 жовтня, її автором вказується Світлана Юрик.

Міхеїл Саакашвілі через суд збирається поновлювати своє українське громадянство

Міхеїл Саакашвілі через суд збирається поновлювати своє українське громадянство

 Жінка хоче, щоб Саакашвілі депортували через "систематичне порушення Законів України, незаконний перехід кордону, розпалювання ненависті між українцями та заклики біля Верховної Ради до відставки законно обраного Президента України".

За добу петиція набрала більше 1300 підписів із необхідних 25 тисяч.

Нагадаємо, Міхеіла Саакашвілі позбавили громадянства в кінці липня, коли він був за межами України. Сам політик пообіцяв повернутися 10 вересня. Він в'їхав на територію України через КП "Шегині", що у Львівській області, хоча збирався зробити це через КП "Краковець", що у Львівській області. До кордону він дістався автобусом.

Спочатку він намагався перетнути кордон на потягу Інтерсіті "Перемишль - Київ", однак його затримали через "особу, яка не має підстав для в'їзду в Україну". Держприкордонслужба України назвала прорив у пункті пропуску "Шегині", в результаті якого Міхеїл Саакашвілі дістався території України, масовим незаконним порушення державного кордону.

22 вересня Міхеіла Саакашвілі визнали винним у незаконному перетині українського кордону. Відповідне рішення ухвалив Мостиський суд Львівської області. Саакашвілі має сплатити штраф у розмірі 3400 грн. Окрім того, він має сплатити судовий збір, який становить 300 грн. 

У Грузії політик звинувачується за чотирма кримінальними статтями. Йому загрожує до 11 років позбавлення волі.  

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація