На українському сніданку у Давосі пригощали омлетом з беконом і обіцянками боротьби з корупцією

На українському сніданку у Давосі пригощали омлетом з беконом і обіцянками боротьби з корупцією

 Топкорупцію, вважає Гончарук, в Україні  вже подолано.

У Давосі відбувся традиційний український сніданок, де премєр-міністр Гончарук продовжив вмовляти світових бізнесменів, вкладати гроші в українську економіку. Вчора на саміті те саме робив президент Зеленський, який вже пообіцяв їм гарантовані податкові канікули та особисту урядову няню, йдеться в ТСН.12.00.  

На українському сніданку у Давосі є дві традиційні страви - омлет із беконом і обіцянка побороти корупцію та створити ідеальні умови для інвесторів.  А ось іноземці у кожному виступі згадували українську корупцію і запитували, чому вона і досі є.  

Президента Володимира Зеленського на сніданку не було, але показали його відеозвернення, де він ще раз пообіцяв урядову няню тим, хто вкладе в Україну понад 100 мільйонів доларів і податкові канікули для тих, хто візьме участь у приватизації державної власності. І «няня» пішла в народ, сьогодні у кулуарах чути жарти про персональну няню для бізнесменів, а тут збираються люди із значними капіталами. Українських інвесторів, наприклад, цікавило, чи турбуватиметься уряд так само і про них.

«Няня – це увага, хочуть приділяти її іноземним інвесторам, але хотілося українським інвесторам знати, яка до них увага? Мені сподобалось креативне слово «няня», я теж не проти няні, я їх обожнюю», - каже бізнесмен Олександр Ярославський.

Гончарук запевнив, що усі ці обіцянки від уряду поширюються так само і на вітчизняних інвесторів. Вони можуть розраховувати на ті самі преференції. А от щодо корупції і як її побороти, рецепт такий - топкорупцію, вважає Гончарук, в Україні  вже подолано: мовляв, на найвищих державних посадах не крадуть вже, бо такий принцип. Але чесних людей на всіх не вистачає. Тож наприклад державну Укрзалізницю планують на 10 років передати в управління німцям - Дойчебану. Вони, мовляв, мають не лише досвід організації роботи залізниці у Німеччині, але й доступ до дешевих ресурсів. Попередній меморандум підписали в Давосі. Остаточний документ має бути підписаний на початку лютого.

Український сніданок у Давосі: чим пригощають інвесторів, окрім обіцянок

Український сніданок у Давосі: чим пригощають інвесторів, окрім обіцянок

І спеціальним гостем сніданку у Давосі був Олег Сенцов. Він, уродженець Криму,  у спілкуванні перейшов на українську. І помітно, із якою повагою і увагою ставляться до нього у світі. Адже його єдиного перебивали оплесками.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Відставка Кабміну Гончарука
Наступна публікація