На Волині спостерігача не пустили на виборчу дільницю – "Опора"

На Волині спостерігача не пустили на виборчу дільницю – "Опора"

Фото: Associated Press

Голова комісії не пустила спостерігача на дільницю.

Громадянська мережа "Опора" заявила, що на Волині спостерігача від цієї організації не допустили на виборчу дільницю. Про це йдеться на сайті організації.

Як повідомляється, це сталося на дільниці №070091 у селі Новостав Горохівського району.

"Спостерігач прибув на дільницю, аби бути присутнім на засіданні (що передувало початку голосування – ред.), однак його не впустили. Голова комісії повідомила, що всіх запустять о 8-й годині ранку. На місце інциденту викликали поліцію, відтак спостерігач "Опори" подасть відповідну заяву", – зазначили в "Опорі".

Відповідно до пункту 1 частини 9 статті 69 Закону України "Про вибори президента України", офіційний спостерігач від партії, кандидата на пост президента України, громадської організації має право бути присутнім з дотриманням вимог цього закону на засіданнях дільничних та окружної виборчих комісій відповідного територіального виборчого округу з урахуванням положень, встановлених частиною дев’ятою статті 28 цього закону, в тому числі під час підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці, встановлення підсумків голосування у територіальному виборчому окрузі.

Також спостерігача не пустили на дільницю на Рівненщині.

На виборчій дільниці №560530 (с. Остріїв Млинівського району) не допустили на ранкове засідання спостерігача Громадянської мережі ОПОРА. Голова комісії сказала, що "згідно законодавства не мали права пускати".

У неділю, 31 березня, відбуваються вибори президента України. Виборчі дільниці вже запрацювали.

У День виборів нового президента України, ТСН проведе 7-годинний марафон.

Марафон розпочне Марічка Падалко інформаційними випусками о 12.00 та 15.00 зі студії ТСН. О 18.00 про поточну ситуацію повідомить Юлія Бориско. А о 19.30 розпочнеться спецвипуск "Вибір країни", який вестимуть одразу троє ведучих.

Він триватиме в ефірі "1+1" до 21.30, після чого продовжиться на інтернет-майданчиках ТСН – в YouTube та Facebook, а після завершення шоу "Голос країни" знову повернеться в ТБ-ефір і транслюватиметься до 01.00.

Протягом усього дня команда ТСН розповідатиме про ситуацію на виборчих дільницях, порушеннях під час голосування, чергуватиме у штабах кандидатів президентів та покаже їхню реакцію на поточні результати. Кореспонденти ТСН працюватимуть у всіх регіонах України, а також за кордоном – у Вашингтоні, Берліні та Брюсселі.

Вибори-2019: що треба з собою мати і коли працюватимуть дільниці

Вибори-2019: що треба з собою мати і коли працюватимуть дільниці

Повʼязані теми:

Наступна публікація