На Євромайдані почали прикрашати ялинки і чекають на завтрашній Марш мільйону

На Євромайдані почали прикрашати ялинки і чекають на завтрашній Марш мільйону

У центрі Києва відловлюють провокаторів.

На Майдані Незалежності після майже тижневого пікетування люди вже більш впевнені.

Як йдеться у сюжеті ТСН.19:30, в цей час на Євромайдані немає додаткових заходів безпеки або підготовки до анонсованого завтрашнього Маршу мільйону.

Люди пильнують і намагаються одразу виводити з натовпу тих, хто провокує конфлікти. 

Як повідомлялось раніше, люди сьогодні могли послухати і побачити європолітиків. Особливим гостем став колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі. Іноземні високопосадовці нагадали українській владі про розслідування і покарання тих, хто винен у побоїщі вночі 30 листопада.

Зокрема, у своєму виступі він заявив, що прибув підтримувати не політиків, але готовий виступити, якщо буде потреба, перемовником між українською владою та майданівцями. "У мене завжди були хороші ділові стосунки з президентом Януковичем. Ще раз кажу, що внутрішній український процес нас не стосується. Я був готовий завжди мати контакти з представниками сьогоднішньої української влади. І все готовий зробити для того, щоб допомогти для вирішення цього дуже серйозної політичної кризи в Україні", - зазначив він.

Також слід зазначити, що надвечір на Майдані значно побільшало людей. Люди вже добре облаштувалися, переконують, що не бояться холоду, адже на Майдан привезли кілька машин з дровами, мітингувальники гріються біля бочок з вогнем. Волонтери кажуть, що кияни та люди з інших регіонів приносять багато їжі та ліків. Втім, є проблема - це сміття, якого накопичується дуже багато. Але прибирати комунальникам допомагають самі євромайданівці.

На Майдані не ведеться додаткової підготовки до «Маршу Мільонів»

На Майдані не ведеться додаткової підготовки до «Маршу Мільонів»

Сьогодні вже почали готуватися  до святкування Нового Року на Майдані. Так, молодь почала прикрашати живі ялинки, які ростуть довкола Майдану Незалежності. 

Нагадаємо, екс-президент Європарламенту Єжи Бузек пропонує українській владі взяти на себе історичну відповідальність за ситуацію в державі. На його думку, в офіційного Києва є всі можливості для цього.

"Серце Європи зараз б'ється у Києві", - зазначив Бузек.

Кореспондент ТСН Оксана Солодовник.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація